Energieleverancier van groene stroom en gas

Energieleverancier van groene stroom en gas

Bereken direct je maandbedrag

Een energieleverancier kiezen is niet moeilijk. Bij het kiezen van een energieleverancier zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid bent wanneer je een energieleverancier kiezen gaat.

Wat doet een energieleverancier?

De energieleverancier zorgt voor de levering van stroom en gas naar je woning. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de transportnetten van regionale netbeheerders. Je kiest zelf wie je energieleverancier is. Je kunt één leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook twee aparte bedrijven zijn: een stroomleverancier en een gasleverancier. Je kunt bij ENGIE stroom en gas afnemen, alleen gas afnemen of alleen stroom afnemen.

De keuze is aan jou.


telefonisch advies
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Kies voor de zekerheid van vaste tarieven

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,1 

Binnen 1 minuut berekend

Zo eenvoudig is overstappen naar ENGIE

 1. 1

  Direct bericht per e-mail

 2. 2

  Je hebt 2 weken bedenktijd

 3. 3

  ENGIE zegt je huidige contract op

 4. 4

  Online meterstanden doorgeven

 5. 5

  Welkom bij ENGIE

Energieleverancier en energieproducent

Energieleveranciers concurreren meer dan ooit tevoren, wat prijsvoordeel oplevert voor jou als klant. Omdat wij al onze elektriciteit zelf opwekken, kunnen wij het jou voor een aantrekkelijk tarief aanbieden. Wanneer je een energieleverancier gaat kiezen, heb je de keuze uit verschillende contractvormen en tarieven. Wanneer je van zekerheid houdt, is een contract voor 1 of 3 jaar een goede optie. Je bent gedurende de looptijd verzekerd van één voordelig tarief. Hierdoor zul je nooit te maken krijgen met tariefswijzigingen. Maak een berekening en bekijk direct wat voor jou aantrekkelijk is!

Persoonlijk energieadvies

Wat is belangrijk bij het kiezen van een energieleverancier

Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In Nederland zijn veel verschillende energieleveranciers met ieder andere punten die zij belangrijk vinden. Hieronder staan enkele punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een energieleverancier.

Groene stroom

Het leveren van groene energie kan een belangrijke factor zijn bij de keuze van een energieleverancier. In Nederland gaan we steeds meer van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Voor veel mensen is het tegenwoordig vanzelfsprekend dat er alleen groene stroom wordt verbruikt, maar nog niet alle energieleveranciers in Nederland leveren 100 procent groene stroom. Bij ENGIE is dat wel het geval, wij leveren 100 procent groene stroom aan onze klanten. We hebben zonneparken in Nederland en Italië, een windmolenpark in de Noordzee en water energie bronnen in Frankrijk.
 

Duur van het energiecontract

Wanneer je een energieleverancier kiest, kun je vaak kiezen uit verschillende looptijden. Ga je ergens tijdelijk wonen en heb je tijdelijk een energiecontract nodig, dan past een variabel energiecontract het beste bij je situatie. Wil je meer zekerheid en vaste tarieven, dan is een energiecontract voor langere tijd een optie. Bij ENGIE bieden wij verschillende looptijden aan, waardoor er altijd een passend contract is dat bij jouw situatie past.
 

Maandelijks opzegbare energiecontracten? 

Hou je niet van langdurige contracten? Dan is het modelcontract een uitkomst. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar en heeft variabele tarieven die ieder jaar op 1 januari en 1 juli gewijzigd worden. Het voordeel hiervan is dat je nergens aan vast zit, een nadeel van het modelcontract is dat de variabele tarieven meestal hoger liggen dan wanneer je een contract voor 1 of 3 jaar aangaat.

Enkel of dubbeltarief

Wanneer je een enkele meter hebt, dan krijgt je geleverd tegen het enkeltarief. Je krijgt dan de hele dag stroom geleverd tegen hetzelfde tarief. Wanneer je gebruikmaakt van een dubbele meter, dan kun je gebruik maken van het dubbeltarief. Je krijgt dan overdag geleverd tegen het normaal tarief, en in de avonduren en ‘s weekends tegen het daltarief. De tijden dat het daltarief ingaat verschilt per netbeheerder, maar in de meeste gevallen is dit tussen 23:00 en 7:00 uur en in het weekend. Heb je een dubbele meter maar wil je toch gebruik maken van het enkeltarief, dan is dat bij ons ook mogelijk.
Alleen stroom, alleen gas of beide?
In sommige gevallen heb je alleen stroom of alleen gas nodig. Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om te kijken of het mogelijk is om dit los van elkaar af te kunnen nemen. Bij ENGIE is het mogelijk om alleen gas of alleen stroom af te nemen. Mocht je op een later moment alsnog beide willen afnemen, dan is dat geen probleem.

Ontdek je energiekosten

Aan de slag met de ENGIE app

Met de ENGIE App heb je altijd grip op je energie. In duidelijke grafieken zie je hoe het staat met je verbruik, de kosten en of je termijnbedrag nog wel bij je past. Je ziet precies hoeveel je per jaar, maand en dag verbruikt. Heb je een slimme meter? Dan zie je het verbruik zelfs per uur. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zelf energiezaken regelen via de app

Een energieleverancier kiezen is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer je vragen of hulp nodig hebt helpen wij je graag. Wil je meer weten over onze energiemaatschappij, wil je wellicht overstappen van energieleverancier? Of heb je andere vragen aan ENGIE? Je kunt altijd online je vragen stellen. Neem je ook gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je  graag!

Besparen op je energie

Energie besparen kan op veel manieren, maar waar begin je? Een goedkopere energieleverancier, het huis isoleren, zelf energie opwekken, zonnepanelen plaatsen of slimme apparatuur installeren. Wij helpen je graag op weg. Met de Energiescan krijgt je geheel vrijblijvend een advies op maat. Binnen 2 minuten krijg je te zien waarop je kunt besparen. Ga dus snel aan de slag!

Bekijk je besparingen