Energieleverancier van groene stroom en gas

Hoe kies je jouw energieleverancier?

Een energieleverancier kiezen is niet moeilijk. Bij het kiezen van een energieleverancier zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid bent wanneer je een energieleverancier kiezen gaat.

Wat doet een energieleverancier?

De energieleverancier zorgt voor de levering van stroom en gas naar je woning. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de transportnetten van regionale netbeheerders. Je kiest zelf wie je energieleverancier is. Je kunt één leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook twee aparte bedrijven zijn: een stroomleverancier en een gasleverancier. Je kunt bij ENGIE stroom en gas afnemen, alleen gas afnemen of alleen stroom afnemenDe keuze is aan jou.

 
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Wat is belangrijk bij het kiezen van een energieleverancier?

Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In Nederland zijn veel verschillende energieleveranciers met ieder andere punten die zij belangrijk vinden. Hieronder staan enkele punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een energieleverancier.

Groene stroom

Het leveren van groene stroom kan een belangrijke factor zijn bij de keuze van een energieleverancier. In Nederland gaan we steeds meer van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Voor veel mensen is het tegenwoordig vanzelfsprekend dat er alleen groene stroom wordt aangeboden, maar nog niet alle energieleveranciers in Nederland leveren groene stroom die ook echt in Nederland is opgewekt. Bij ENGIE is dat wel het geval, wij leveren 100% groene stroom aan onze klanten, die is opgewekt in onze eigen windparken en zonneparken door heel Nederland.

Groen gas

Voor veel mensen bestaat het grootste gedeelte van de energierekening nog steeds uit de kosten voor gas. Het is dus interessant om op het gas te letten bij de keuze voor een energieleverancier. Hier zit namelijk nog veel verschil tussen bij leveranciers. Helaas is het nog te duur om groen gas in grote volumes te produceren, waardoor er eigenlijk geen echt groen gas wordt aangeboden in Nederland. Bij ENGIE vinden we dat we het in ieder geval zo groen mogelijk moeten doen. Daarom bieden we voor al onze klanten standaard CO2-gecompenseerd gas aan. Dat betekent dat we de CO2-uitstoot van het gasverbruik van alle klanten compenseren. Dit doen we via eigen CO2-compensatie projecten over de hele wereld. Daarnaast planten we samen met Trees for All bomen in heel Nederland. Op dit moment is dit de meest duurzame manier om gas te gebruiken in Nederland. Vind je dit belangrijk? Let hier dan goed op bij de keuze voor een energieleverancier.

Duur van het energiecontract

Wanneer je een energieleverancier kiest, kun je vaak kiezen uit verschillende looptijden. Ga je ergens tijdelijk wonen en heb je tijdelijk een energiecontract nodig, dan past een variabel energiecontract het beste bij je situatie. Wil je meer zekerheid en vaste tarieven, dan is een energiecontract voor langere tijd een optie. Bij ENGIE bieden wij verschillende looptijden aan, waardoor er altijd een passend contract is dat bij jouw situatie past.

Maandelijks opzegbare energiecontracten? 

Hou je niet van langdurige contracten? Dan is het modelcontract een uitkomst. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar en heeft variabele tarieven die ieder jaar op 1 januari en 1 juli gewijzigd worden. Het voordeel hiervan is dat je nergens aan vast zit, een nadeel van het modelcontract kan zijn dat de variabele tarieven soms hoger liggen dan wanneer je een contract voor 1 jaar vastzet.

Enkel of dubbeltarief

Wanneer je een enkele meter hebt, dan krijgt je geleverd tegen het enkeltarief. Je krijgt dan de hele dag stroom geleverd tegen hetzelfde tarief. Wanneer je gebruikmaakt van een dubbele meter, dan kun je gebruik maken van het dubbeltarief. Je krijgt dan overdag geleverd tegen het normaal tarief, en in de avonduren en ‘s weekends tegen het daltarief. De tijden dat het daltarief ingaat verschilt per netbeheerder, maar in de meeste gevallen is dit tussen 23:00 en 7:00 uur en in het weekend. Heb je een dubbele meter maar wil je toch gebruik maken van het enkeltarief, dan is dat bij ons ook mogelijk.

Alleen stroom, alleen gas of allebei?

In sommige gevallen heb je alleen stroom of alleen gas nodig. Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om te kijken of het mogelijk is om dit los van elkaar af te kunnen nemen. Bij ENGIE is het mogelijk om alleen gas of alleen stroom af te nemen. Mocht je op een later moment alsnog beiden willen afnemen, dan is dat geen probleem.

Download de gratis app

Inzicht in je energieverbruik en energiekosten wordt steeds belangrijker. Met de gratis ENGIE-app krijg inzicht in jouw energie en advies over je termijnbedrag. Zo voorkom je vervelende verrassingen bij je jaarrekening. Daarnaast zie je direct waar je energie kunt besparen om je energiekosten te verlagen.

Er zitten grote verschillen tussen de energie-apps van energieleveranciers. Daarom bieden we bij ENGIE onze app gratis aan voor iedereen. Ook als je geen klant bent bij ENGIE. Zo kun je dus steeds dezelfde handige energie-app blijven gebruiken. Zelfs wanneer je voor een andere energieleverancier kiest.

Inzicht in energie via de app

Energieleverancier en -producent

Energieleveranciers concurreren meer dan ooit tevoren, wat prijsvoordeel oplevert voor jou als klant. Omdat wij al onze elektriciteit als energieproducent zelf opwekken, kunnen wij het jou voor een aantrekkelijk tarief aanbieden. Wanneer je een energieleverancier gaat kiezen, heb je de keuze uit verschillende contractvormen en tarieven. Wanneer je van zekerheid houdt, is een contract voor 1 jaar een goede optie. Je bent gedurende de looptijd verzekerd van één voordelig tarief. Hierdoor zal je nooit te maken krijgen met tariefswijzigingen. Maak een berekening en bekijk direct wat voor jou aantrekkelijk is.

Energiemaatregelen
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Hulp nodig bij de keuze voor een energieleverancier?

Een energieleverancier kiezen is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Heb je toch vragen of hulp nodig? Wil je meer weten over onze energiemaatschappij of over het overstappen van energieleverancier? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.

Klantenservice Janice