Koken op inductie

Alleen stroom, geen gas afnemen bij ENGIE

Alleen stroom nodig? Geen gas afnemen? Dat kan!

ENGIE is energieleverancier van gas en stroom. Maar wil je alleen stroom afnemen en geen gas, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je alleen stroom wilt afnemen. Het kan zijn dat je gebruikt maakt van stadsverwarming of blokverwarming, of dat je je woning volledig verwarmd met elektriciteit, waardoor er geen gas meer nodig is. Of je hebt nog een energiecontract voor gas bij een andere leverancier.

Vul je postcode en huisnummer in voor het adres waar je stroom voor wilt afnemen. Kies bij de stap waar je je verbruik kunt opgeven of je alleen stroom, alleen gas of stroom & gas wilt afnemen.

Bekijk onze stroomtarieven 

Stadsverwarming en blokverwarming

In Nederland maken ongeveer een half miljoen huishoudens gebruik van stadsverwarming of blokverwarming. Bij stadsverwarming wordt restwarmte van bijvoorbeeld industrie via waterleidingen naar je meterkast gestuurd om je woning te verwarmen en te voorzien van warm water.

Bij blokverwarming wordt een heel huizenblok verwarmd met behulp van een collectieve ketel. Alle woningen worden hiermee voorzien van warmte en warm water.

Voordelen

Wanneer je woning wordt verwarmd met behulp van stadsverwarming of blokverwarming, brengt dat een aantal voordelen met zich mee:

  • Je hoeft geen cv ketel aan te schaffen
  • Geen cv ketel onderhoud
  • Milieuvriendelijk door het gebruik van restwarmte
  • Alleen stroom afsluiten is nodig bij een energieleverancier

Nadelen

  • Een storing heeft invloed op een hele wijk
  • Geen mogelijkheid om te veranderen van aanbieder voor gas

Hulp nodig bij alleen stroom afnemen?

Alleen stroom afnemen en geen gas, kan eenvoudig online. Vul je gegevens in en klik aan dat je alleen stroom wilt afnemen.

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het aanvragen van alleen stroom? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Klantenservice Ineke