Koken op inductie

Voor veel Nederlanders is het nog niet mogelijk om gasloos te wonen. Daarom krijg je bij ons altijd standaard CO2-gecompenseerd gas. Hierbij investeren wij namens jou in projecten die de uitstoot van het gasverbruik compenseren. Van alle nieuwe klanten met een gascontract compenseren we al sinds 2019 standaard de volledige CO2-uitstoot van het gasverbruik.

Eén van die projecten is ons eigen Gold Standard cookstove project. Hiermee brengen we de totale CO2-uitstoot naar nul. Benieuwd naar de impact van het project in 2022? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG) voor 2022 en hier die van 2021. Let op: dit rapport toont alleen de compensatie voor onze vaste klanten. De compensatie voor onze flexibele klanten is niet in dit rapport meegenomen. In praktijk compenseren we dus meer CO2 dan vermeld.

Schone kooktoestellen voor wereldwijde CO2-reductie

Een gemiddeld Nederlands huishouden zorgt met het gebruik van gas om te koken, douchen en verwarmen van het huis voor een uitstoot van ongeveer 2.642 kilogram koolstofdioxide (CO2) per jaar. Voor grote huishoudens en bedrijven is de uitstoot vaak nog hoger.

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, investeren wij in onze eigen Gold Standard cookstove (kooktoestel) projecten in Eritrea, Ethiopië en China. Door de inzet van deze schone kooktoestellen, is er tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier dragen de kooktoestellen bij aan minder ontbossing, een betere luchtkwaliteit en wereldwijde CO2-reductie.

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas
Image

Verbeteren van leefomstandigheden

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op een open vuur. De rook die daarbij vrijkomt, is enorm slecht voor de gezondheid. Deze manier van koken heeft een grote impact op het klimaat. Daarnaast heeft het ook impact op de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken. Schone kooktoestellen dragen bij aan het verbeteren van deze leefomstandigheden.

In de praktijk

Momenteel zijn wij al in drie landen actief met een cookstove project: Eritrea, Ethiopië en China. Met het deze projecten voorzien wij de lokale bewoners van schone kooktoestellen en trainen we hen in het gebruik hiervan.

Al sinds 2019 compenseren wij alle CO2-uitstoot van onze nieuwe klanten met CO2-gecompenseerd gas.

Lees meer over onze projecten
Image

Bomen planten in Nederland

Naast de investering in de cookstove projecten, doneren wij aan de Stichting Trees for All. Dit doen wij namens iedere klant die kiest voor een energiecontract met CO2-gecompenseerd gas. Trees for All plant hiermee bomen, in én buiten Nederland. Want bomen zetten CO2 om in zuurstof. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 100.000 bomen geplant.

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas