Koken op CO2-gecompenseerd gas

Voor veel Nederlanders is het nog niet mogelijk om gasloos te wonen. Je kunt daarom via ENGIE kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Hierbij investeren wij namens jou in projecten die de uitstoot van het gasverbruik compenseren.

Schone kooktoestellen voor wereldwijde CO2-reductie

Een gemiddeld Nederlands huishouden zorgt met het gebruik van gas om te koken, douchen en verwarmen van het huis voor een uitstoot van ongeveer 2.642 kilogram koolstofdioxide (CO2) per jaar. Voor grote huishoudens en bedrijven is de uitstoot vaak nog hoger.

Broeikassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, investeren wij in onze eigen Gold Standard cookstove (kooktoestel) projecten in Eritrea, Ethiopië en China. Door de inzet van deze schone kooktoestellen, is er tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier dragen de kooktoestellen bij aan minder ontbossing, een betere luchtkwaliteit en wereldwijde CO2-reductie.

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas
Image

Verbeteren van leefomstandigheden

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op een open vuur. De rook die daarbij vrijkomt, is enorm slecht voor de gezondheid. Deze manier van koken heeft een grote impact op het klimaat. Daarnaast heeft het ook impact op de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken. Schone kooktoestellen dragen bij aan het verbeteren van deze leefomstandigheden.

Hier wil ik ook aan bijdragen

In de praktijk

Momenteel zijn wij al in drie landen actief met een cookstove project: Eritrea, Ethiopië en China. Met het deze projecten voorzien wij de lokale bewoners van schone kooktoestellen en trainen we hen in het gebruik hiervan. 

De vermindering van de CO2-uitstoot door deze projecten, compenseert de uitstoot van het gasverbruik van onze klanten met CO2-gecompenseerd gas.

Lees meer over onze projecten
Image

Bomen planten in Nederland

Naast de investering in de cookstove projecten, doneren wij aan de Stichting Trees for All. Dit doen wij namens iedere klant die kiest voor een energiecontract met CO2-gecompenseerd gas. Trees for All plant hiermee bomen, in én buiten Nederland. Want bomen zetten CO2 om in zuurstof.

Lees meer over bomen planten in Nederland

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas