Windenergie

Wij creëren het Nederland van morgen

Bedrijven en huishoudens gaan steeds bewuster om met energie. Wij helpen onze klanten hierbij. Met advies, technische oplossingen, digitalisering en duurzame energie. De komende jaren gaan we daarin met onze innovatiekracht nog veel verder. Onze ambitie is om koploper te zijn in duurzame verandering.  Samen  maken we het verschil om de wereld beter door te geven aan de volgende generaties.

Méér dan 100 duurzame energiebronnen 

Alle stroom die wij aan onze klanten leveren is 100% groene stroom. Onze stroom wordt opgewekt met behulp van natuurlijke energiebronnen.  In Nederland hebben wij al meer dan 100 duurzame herleidbare energiebronnen zoals windmolens en zonneparken. Daarnaast compenseren wij de uitstoot van jouw gasverbruik. Dit noemen we CO2-gecompenseerd gas. Je leest hier hoe dat precies werkt.  

Plattegrond van Nederland
Zonnepark Flevokust
Windpark Farmsum
Windpark Eemshaven
Windpark Riedpolder
Zonnepark Burgum
Zonnepark Beuningen
Zonnepark Coevorden
Zonnepark Deventer
Zonnepark Jacobs
Zonnepark Lelystad
Zonnepark Molenwaard
Zonnepark Nijmegen
Zonnepark Oss
Zonnepark Rikkerink
Zonnepark Waterlanden
Zonnig Helmond
Zonnige Start
Zonnepanelen op metrostations
Zonnemaatje
Zonnedak Snijtech
Zonnedak JaWij
Zonnedak Gijsbers
Zonnedak Emmen
Zonnebos Achmea
Zon op Lochemse St Joseph Kerk
WatBeters
VvE De Buitenplaats
VvE Baccarastraat
Slagter Energie
Noaber Energie
Hulshoff
Greenparc Energy
Goudse Panelen
Gewassen telen onder zonnepanelen

Onze energiebronnen

Artikel 1 van 34

We compenseren CO2-uitstoot

In Nederland gebruiken we nog veel gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunen we diverse maatschappelijke projecten, zoals via eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

Lees meer over C02-gecompenseerd gas
CO2-compenstatie

Heel Nederland Duurzaam? #ChallengeAccepted

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse zonne-energie tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener.

In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Bekijk de video's
Duurzame binnenvaart
Isala ziekenhuis Meppel
Image

Het gras is niet altijd groener

72% van de Nederlandse energiemaatschappijen die groene stroom verkopen, produceert zelf geen stroom. Zij kopen hun groene stroom in bij een kleine groep producenten of bij lokale leveranciers, maar investeren niet in een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Zo is duurzaamheid voor veel energieleveranciers vooral een goed marketingverhaal. Zij liften handig mee op de grote investeringen die nodig zijn om onze samenleving echt duurzaam te maken.
 
Bij ENGIE produceren wij zelf ook groene stroom. Daarnaast zijn wij wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie; in de afgelopen drie jaar ruim 16 miljard euro. Bovendien heeft ENGIE wereldwijd voor 15 miljard euro aan fossiele installaties verkocht of ontmanteld.

Alles over ENGIE