Windenergie

Samen creëren we het Nederland van morgen

Bedrijven en huishoudens gaan steeds bewuster om met energie. Wij helpen onze klanten hierbij. Met advies, technische oplossingen, digitalisering en duurzame energie. De komende jaren gaan we daarin met onze innovatiekracht nog veel verder. Onze ambitie is om koploper te zijn in duurzame verandering.  Samen  maken we het verschil om de wereld beter door te geven aan de volgende generaties.

Groene stap voor stap

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse zonne-energie tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener. Samen maken we Nederland duurzamer.

Plattegrond van Nederland

Hier komt onze stroom vandaan

We compenseren CO2-uitstoot

In Nederland gebruiken we nog veel gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunen we diverse maatschappelijke projecten, zoals via eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 80.000 bomen geplant. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

Lees meer over C02-gecompenseerd gas
CO2-compenstatie

Heel Nederland duurzaam

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse zonne-energie tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener.

In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Bekijk de video's
Heel Nederland duurzaam
Isala ziekenhuis Meppel
Image

Het gras is niet altijd groener

Zo'n driekwart van de Nederlandse energiemaatschappijen die groene stroom verkopen, produceert zelf geen stroom. Zij kopen hun groene stroom in bij een kleine groep producenten en verkopen deze met winst door. Zonder zelf te investeren in nieuwe bronnen van groene stroom. Zo is duurzaamheid voor veel energieleveranciers vooral een goed marketingverhaal. Zij liften handig mee op de grote investeringen die nodig zijn om onze samenleving echt duurzaam te maken.
 
Bij ENGIE produceren wij zelf ook groene stroom. Daarnaast zijn wij wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie; in de afgelopen drie jaar ruim 16 miljard euro. Bovendien heeft ENGIE wereldwijd voor 15 miljard euro aan fossiele installaties verkocht of ontmanteld.

Alles over ENGIE