Windenergie

Verduurzamen: groene stap voor stap

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse groene stroom tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener. Samen maken we Nederland duurzamer.

Duurzame energie

Alle stroom die wij aan jou als consument leveren is 100% groen. Deze wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. In Nederland hebben we al meer 34 duurzame herleidbare energiebronnen. En ieder jaar komen er weer een aantal duurzame bronnen bij. we kunnen ons dus met recht een duurzame energieleverancier noemen.

Plattegrond van Nederland

Hier komt onze stroom vandaan

We compenseren CO2-uitstoot

In Nederland gebruiken we nog veel gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunen we diverse maatschappelijke projecten, zoals via eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 80.000 bomen geplant. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

CO2-compenstatie

Heel Nederland duurzaam

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse groene stroom tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener.

In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Heel Nederland duurzaam

ENGIE maakt werk van duurzame energie

Bij ENGIE helpen we je met iedere stap op weg naar duurzaamheid. En dat start natuurlijk met het opwekken van Nederlandse groene stroom voor jou.