Image

Jouw energieverbruik

Je verbruik inzien

Hoe minder energie je verbruikt, hoe minder je hoeft te betalen. Daarnaast is zuinig omgaan met energie ook nog eens goed voor het milieu. Een goed inzicht in jouw verbruik helpt je met het besparen op energie. Hoe wij je daarbij kunnen helpen? Via MijnENGIE of de ENGIE-app krijg je eenvoudig inzicht in jouw energieverbruik. Je krijgt ook een voorspelling te zien van het verbruik voor de rest van het jaar.

Wist je dat je zelfs gemiddeld €60,- per jaar bespaart, puur door het gebruik van inzicht via een energie-app? Gewoonweg doordat je je bewuster bent van jouw verbruik en er automatisch meer op let. Bron: Milieu Centraal (prijspeil 2020)

Heb jij onze gratis app al om direct je verbruik in te zien? Download hem in jouw app store.

Het begint bij de meter

Heb je een slimme meter? Dan leest de netbeheerder elke dag automatisch jouw verbruik uit. De netbeheerder stuurt deze vervolgens door naar ons. Hierdoor kunnen wij elke dag jouw verbruik tonen in MijnENGIE en de ENGIE-app. Bij de meeste slimme meters is het mogelijk om het verbruik uitgesplitst per uur te bekijken. Heb je geen slimme meter? In dat geval moet je zelf regelmatig de meterstanden doorgeven om een indicatie te krijgen van jouw energieverbruik. Deze methode is minder exact dan het verbruik inzien via een slimme meter, maar geeft je alsnog veel inzichten. Met het verbruik dat je aan ons doorgeeft berekenen wij een schattig voor de rest van het jaar.