Verwarming

Alleen gas afnemen bij ENGIE

Alleen gas afnemen? Geen stroom nodig? Dat kan!

Bij ENGIE heb je de mogelijkheid om gas en stroom af te nemen voor je woning of bedrijf. Maar het kan voorkomen dat je alleen een energiecontract voor gas nodig hebt. Ook dat is mogelijk. Je kunt alleen gas afnemen bij ENGIE en bijvoorbeeld alleen stroom bij een andere leverancier.

Wil je alleen gas afnemen? Vul je postcode + huisnummer en het aantal personen in, dan zie je direct welk aanbod voor jou het voordeligst is. Hier kun je dan ook aangeven dat je alleen gas wilt afnemen.

Bekijk onze gastarieven

Gas en stroom afnemen bij verschillende leveranciers

In Nederland mag je zelf weten bij wie je je gas en elektriciteit afneemt. Een reden om het bij verschillende leveranciers af te nemen kan zijn dat je nog een contract hebt voor gas of elektriciteit bij een andere energieleverancier. Je mag zelf bepalen of je bij een leverancier alleen gas, alleen stroom of allebei afneemt.

Image

De opbouw van de gasprijs

Het bedrag dat je betaalt per m³ gas is opgebouwd uit verschillende kosten. Dit zijn leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. Al deze kosten zijn meegenomen in je termijnbedrag.

Leveringskosten

Leveringskosten bestaan uit vaste leveringskosten en variabele leveringskosten. Vaste leveringskosten zijn kosten die je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van gas. Dit is een vast bedrag per maand en zit verwerkt in het termijnbedrag. Variabele leveringskosten zijn de daadwerkelijke kosten per m³ gas en is dus afhankelijk van het verbruik.

Netbeheerkosten

Netbeheerkosten zijn kosten die betaald worden aan de netbeheerder voor de huur van de energiemeter en het transportnetwerk. Een netbeheerder zorgt namelijk voor het transport van gas naar je woning. Een netbeheerder zorgt voor de aanleg en onderhoud van dit netwerk.

Overheidsheffingen

Overheidsheffingen worden jaarlijks vastgesteld en bestaan uit Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw. Net als de netbeheerkosten heeft de energieleverancier hier geen invloed op.

Hulp nodig bij alleen gas afnemen?

Alleen gas afnemen en geen stroom, kan eenvoudig online. Vul je gegevens in en klik aan dat je alleen gas wilt afnemen.

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het aanvragen van alleen gas? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Klantenservice Ineke