Image

Verduurzaam ook mee

Met onze energie voor thuis lever je een grote bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. We bieden je namelijk 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Via onze website kun je eenvoudig je energiekosten berekenen of energie aanvragen.

Zo hebben we altijd een energie-oplossing voor jou. Doe je mee?

Nederlandse groene stroom

Bij ENGIE krijg je standaard groene stroom uit Nederland. En die energie wekken wij ook zelf op. Zo hebben we al 34 duurzame parken waar we groene stroom opwekken via windmolens en zonnepanelen. Nederlandse groene stroom die jij thuis kunt gebruiken.

Nederlandse windenergie

We compenseren je CO2-uitstoot

In Nederland kunnen we helaas nog niet zonder gas. Om de impact van het gasverbruik te compenseren, investeren wij namens iedere nieuwe klant in onze eigen Gold Standard cookstoves projecten. Hiermee dragen we bij aan minder ontbossing en wereldwijde CO2-reductie. Daarnaast planten wij samen met Trees for All bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof.

CO2-compenstatie
Biogas

Mix met groen gas

Bij ENGIE bieden we een energiemix aan die bestaat uit zowel groen gas als fossiel gas. Groen gas, geproduceerd uit biogas, is duurzaam omdat het bij verbranding geen extra CO2 uitstoot. Vanaf 2026 wordt de bijmenging van groen gas wettelijk verplicht. ENGIE investeert in de uitbreiding van groen gasinstallaties om de productiecapaciteit te vergroten en de kosten te verlagen, wat bijdraagt aan een duurzamer energieaanbod.

Gratis energie-app voor iedereen. Ook als je geen klant bent.

  • Inzicht in jouw verbruik
  • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen
  • Zie direct of je nog goed zit met je termijnbedrag
  • Persoonlijk advies om te verduurzamen én besparen

Download de gratis ENGIE-app. Al meer dan 500.000 keer gedownload. Ook te gebruiken als je geen klant bent.

Terugleverkosten

Als je stroom opwekt met zonnepanelen en zelf niet direct gebruikt, lever je dit terug aan het energienet. Terugleverkosten zijn de kosten die je betaalt voor het terugleveren van die stroom. Deze kosten helpen energieleveranciers om de extra kosten voor zonne-energie op te vangen. Ook willen ze huishoudens zo aanmoedigen om opgewekte stroom meer zelf te gebruiken. 

Eerder waren deze extra kosten al verwerkt in het standaard stroomtarief. Iedereen betaalde daar dus aan mee, ook als je geen zonnepanelen had. ENGIE wil dit eerlijker verdelen. Met de terugleverkosten betalen alleen klanten met zonnepanelen extra. Dit is alleen voor nieuwe en verlengende klanten vanaf 28 mei 2024. Klanten zonder zonnepanelen hebben deze kosten niet en gaan dus minder betalen. 

Image

Jouw voordelen als klant van ENGIE

Bekijk jouw voordelen