Groene energie

De stroom die wij bij jou thuis leveren is 100% groen. Deze stroom is namelijk opgewekt met behulp van windmolens en zonneparken in Nederland. Op dit moment gebruiken wij in Nederland al 34 van deze duurzame energiebronnen! En doordat steeds meer klanten voor onze groene stroom kiezen, kunnen we steeds meer investeren in nieuwe bronnen van groene stroom. Als klant van ENGIE draag je dus bij aan een duurzamer Nederland.

Image

Groene stroom van de zon

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van groene stroom. Onze zonneparken liggen verspreid door heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor duizenden huishoudens. Zo ligt er in het Friese Burgum een zonnepark met 19.000 panelen. En we bouwen continu aan nieuwe zonneparken.

Meer over onze zonne-energie

Nederlandse windenergie

Naast energie uit de zon, wekken wij ook groene stroom op met wind. Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit opraakt. Onze windmolens staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van onze windparken vind je in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens.

Meer over onze windenergie
Windmolens Riedpolder
Image

Lokaal opgewekte groene stroom

Steeds meer groene stroom wordt lokaal opgewekt door energiecoöperaties. Hierbij bundelen lokale bewoners hun krachten om samen te investeren in duurzame energie. Bijvoorbeeld in zonnepanelen op een basisschool, sporthal of boerderij. Deze lokaal opgewekte groene stroom kun jij thuis gebruiken. Draag je direct bij aan het verduurzamen van je eigen omgeving.
Lees meer over energiecoöperaties
Plattegrond van Nederland

Onze energiebronnen

ENGIE maakt werk van duurzame energie

Bij ENGIE helpen we je met iedere stap op weg naar duurzaamheid. En dat start natuurlijk met het opwekken van Nederlandse groene stroom voor jou.

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Heel Nederland duurzaam

Hoe meer mensen voor onze groene stroom kiezen, hoe meer groene stroom wij kunnen opwekken. Samen maken we zo heel Nederland duurzaam. Doe je mee? Profiteer je gelijk ook van onze scherpe tarieven voor een lagere energierekening.

Bereken jouw maandbedrag
Consument laptop