Image

Flexibel met een modelcontract

Wat is een modelcontract?

Een modelcontract is een energiecontract dat iedere energieleverancier in Nederland wettelijk verplicht is om onder dezelfde voorwaarden aan te bieden. Het is een contract met variabele tarieven die tussentijds kunnen wijzigen. Stijgen de tarieven in de markt, dan zullen de tarieven van het modelcontract ook stijgen. Dalen de tarieven, dan dalen ze mee. Bij ENGIE wijzigen de tarieven doorgaans tweemaal per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Uiteraard informeren we onze klanten hier tijdig over. Het is echter niet verplicht om op deze vaste momenten de tarieven te wijzigen en ook niet dat dit tweemaal per jaar gebeurt. De tarieven voor het modelcontract zouden ieder moment gewijzigd mogen worden. Dit is meestal dus niet het meest voordelige contract.

ENGIE biedt het modelcontract aan vanuit ENGIE Nederland Retail BV. Deze naam vind je dan ook terug op het energiecontract.

Flexibel energiecontract

Het kan gunstig zijn om een contract af te sluiten met variabele tarieven, dat je maandelijks kosteloos kunt opzeggen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk energie nodig hebt, in een onzekere periode waarin je je energietarieven liever niet voor een langere tijd vast zet of gewoonweg omdat je zelf flexibel wilt zijn. Dat begrijpen we maar al te goed. Speciaal daarvoor hebben we een flexibel energiecontract opgesteld. Bij ENGIE noemen we dat ENGIE Open.

Lees alles over ons flexibele energiecontract
Image

Altijd groene stroom

Net als klanten met een vast energiecontract, krijg je bij een modelcontract altijd 100% groene stroom. Deze stroom wekken wij zelf op met windmolens en zonneparken verspreid over heel Nederland. Daarnaast krijg je CO2-gecompenseerd gas. Hierbij investeren we in projecten waarmee we de CO2-uitstoot van gasverbruik compenseren.

Veelgestelde vragen over het modelcontract

Meer informatie over ons modelcontract?

Wil je meer informatie over ons modelcontract? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Deze is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Klantenservice Ineke