Gratis energie-app

Meterstanden

Jouw meterstanden gebruiken wij om uit te rekenen of je moet bijbetalen of hoeveel je terug krijgt. Op deze pagina lees je meer over meterstanden aflezen en doorgeven.

Meterstanden aflezen

Hoe moet je de elektriciteitsmeter en gasmeter aflezen? Dat verschilt per type meter. Hieronder hebben wij dit op een rijtje gezet voor de meest voorkomende meters. Zo kun je jouw meterstanden gemakkelijk aan ons doorgeven. De eenheid van elektriciteit is kWh en van gas is dit m3. De eenheid is altijd op de meter terug te vinden.

Type meters

Meterstanden doorgeven: waarom en wanneer

Jouw meterstanden geven precies aan hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt. Deze cijfers hebben wij nodig om uit te rekenen hoeveel je moet bijbetalen of hoeveel je terugkrijgt. We hebben jouw meterstanden nodig om de volgende redenen.

Voor de jaarafrekening

Eén keer per jaar ontvang je een jaarafrekening. Je hebt al vooruitbetaald voor energie via de maandelijkse termijnbedragen. Dat bedrag trekken we af van de werkelijk gemaakte energiekosten, die we pas achteraf kunnen vaststellen op basis van jouw meterstanden.

Je bent net klant geworden

Maximaal 3 dagen na de start van onze levering ontvang je per post of e-mail een bericht met het verzoek om de meterstanden aan ons door te geven. Heb je een slimme meter? Dan ontvangen wij de meterstanden automatisch en hoef je niets te doen.

Je bent of gaat verhuizen

Maximaal 3 dagen na de start van onze levering ontvang je per post of e-mail een verzoek om de meterstanden van het nieuwe adres aan ons door te geven. Om zeker te zijn dat je alleen betaalt voor de energie die je zelf heeft verbruik, vragen wij ook meterstanden van het oude adres op te geven. Heb je een slimme meter? Dan ontvangen wij uw meterstanden automatisch.

Eenvoudig online door te geven

Jouw meterstanden gebruiken wij om uit te rekenen of je moet bijbetalen of hoeveel je terug krijgt. Meterstanden doorgeven doe je eenvoudig en snel online. Je hoeft alleen de meterstanden door te geven als wij daarom gevraagd hebben. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij de meterstanden automatisch voor je uit. Hier hoef je niets voor te doen.

Geef meterstanden door

Veelgestelde vragen over doorgeven meterstanden

Hebben wij een foto nodig?

Wanneer wij een foto van jouw meterstanden opvragen, kan dit meerdere redenen hebben. Zo vragen wij o.a. een foto van de meterstanden op wanneer er sprake is van een uitleesstoring en wij de slimme meter niet op afstand kunnen uitlezen. Of wanneer de meterstanden niet in lijn liggen met het verwachte jaarverbruik.

Als je een foto maakt van jouw meterstanden, moet de foto de volgende drie elementen bevatten:

  • duidelijke meterstanden
  • duidelijk meternummer
  • datum waarop de foto is genomen, bijv. door een krant te gebruiken

Als de foto er ongeveer zo uit ziet als ons voorbeeld, dan kunnen wij hem goed en snel verwerken.

Let op: een elektrische meter heeft meerdere telwerken

Image