Windenergie
Wie zijn wij

ENGIE in Nederland 

ENGIE werkt aan minder CO2-uitstoot, met als doel om tegen 2045 Net Zero Carbon te zijn. Naast duurzaamheid wil ENGIE haar klanten een betrouwbare en betaalbare energievoorziening bieden. Daarnaast helpen we klanten om minder energie te gebruiken, waardoor we als leverancier een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbare planeet.

Nul CO2 uitstoot is de ambitie

ENGIE heeft de ambitie om in 2045 Nul CO2 uit te stoten: een ‘Zero Carbon Champion’. Naast duurzaamheid, wil ENGIE haar klanten ook een betrouwbare en betaalbare energievoorziening blijven bieden. Daarnaast blijven we klanten helpen om minder energie te gebruiken, waardoor we als leverancier een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbare planeet. 

De strategie van ENGIE in Nederland hebben we samengevat in een plaat die ook wel ‘De wereld van ENGIE’ noemen. Deze bestaat uit 9 onderdelen, bestaande uit:

1. Klimaatverandering
2. Gunstig klimaat voor energietransitie
3. Nul CO2 uitstoot in 2045
4. Focuspunten voor 2025
5. Leverancier van schaalbare oplossingen
6. Aanpassen en balans houden
7. Kennisnetwerk
8. Nieuwe manieren van samenwerken
9. One ENGIE

Klik op deze link om een korte uitleg per onderdeel na te lezen. 

De wereld van ENGIE

Heel Nederland duurzaam

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse groene stroom tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener. In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Heel Nederland duurzaam

We compenseren CO2-uitstoot

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunt ENGIE diverse maatschappelijke projecten, zoals via onze eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 80.000 bomen geplant. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

CO2-compenstatie
 • 286

  Windparken wereldwijd

 • 459

  Zonneparken wereldwijd

 • 8,0

  Waardering van klanten

 • 91%

  van onze kanten beveelt ons aan

Werken bij ENGIE

Kom ook werken bij ENGIE

ENGIE is één van de meest innovatieve energiebedrijven ter wereld met zo'n 96.000 medewerkers. In Nederland speelt ENGIE een actieve en impactvolle rol in de Nederlandse energietransitie en zet daarbij in op de verdere verduurzaming van haar klantenportefeuilles en flexibele energiecentrales en het uitvoeren van projecten rond grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. Ontdek welke vacatures wij open hebben staan en kom ook werken bij ENGIE.

 

 

Vestiging in Zwolle

Naast de verschillende duurzame opweklocaties heeft ENGIE in Nederland een vestiging in Zwolle.

Contactgegevens:
Grote Voort 291
8041 BL, Zwolle
klantenservice.nl@engie.com

Vestiging ENGIE in Zwolle