Windenergie
Wie zijn wij

ENGIE in Nederland 

De wereld om ons heen verandert. We bewegen ons in snel tempo in de richting van een CO2-neutrale, 100% duurzame en digitale planeet. Om de energietransitie waar te kunnen maken nemen de circa 6.000 medewerkers van ENGIE Nederland consumenten, instellingen en bedrijven aan de hand.

Samen maken we Nederland duurzaam

ENGIE is een internationaal services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in de duurzame verandering. In Nederland bestaat ENGIE uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie (producent en leverancier van groene stroom). Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige slimme gebouwen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie (wind- en zonne-energie, WKO, groen gas, aardwarmte en waterstof) spelen wij op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s in werk- en leefomgeving.

Heel Nederland duurzaam

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse zonne-energie tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener. In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Bekijk de video's
Heel Nederland duurzaam

ENGIE Services is EQUANS

Wij zijn EQUANS, internationaal marktleider in technische dienstverlening. Wereldwijd zetten 74.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te voorzien van de meest innovatieve en duurzame technische oplossingen. Ons doel is klanten te helpen bij de drie grote transities van nu: de energietransitie, de industriële transitie en de digitale transitie. 

Lees meer over EQUANS
EQUANS

We compenseren CO2-uitstoot

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunt ENGIE diverse maatschappelijke projecten, zoals via onze eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 80.000 bomen geplant. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

Lees alles over onze CO2-compensatie
CO2-compenstatie
 • 286

  Windparken wereldwijd

 • 459

  Zonneparken wereldwijd

 • 8,2

  Waardering van klanten

 • De grootste

  Duurzame technisch dienstverlener van Nederland

Werken bij ENGIE

Kom ook werken bij ENGIE

ENGIE is één van de meest innovatieve energie- en technologiebedrijven ter wereld. Met meer dan 150.000 medewerkers in 70 landen. In Nederland zijn wij marktleider in de technische dienstverlening. Zo werken er dagelijks 5.700 collega's aan technische, innovatieve én digitale oplossingen. Van integrale duurzame gebiedsontwikkeling tot energiezuinige, slimme gebouwen. Voor gemeenten, instellingen en bedrijven. Ontdek welke vacatures wij open hebben staan en kom ook werken bij ENGIE.

Bekijk alle vacatures