windmolen van boven

Er is een stijgende vraag naar groene stroom in Nederland. Volgens de cijfers van de Autoriteit Consument & Markt koos 80% van de Nederlandse consumenten in 2021 voor groene stroom. Hecht jij veel waarde aan het milieu en verduurzaming? Dan is groene stroom misschien ook wel wat voor jou. Groene stroom is namelijk minder vervuilend voor het milieu dan grijze stroom. Wat is het grote verschil tussen groene en grijze stroom? Wie zijn groene energieleveranciers? En hoe weet je of je stroom wel echt groen is? Je leest het op deze pagina.

Groene en grijze stroom

Groene stroom is stroom dat minder vervuilend is voor het milieu. Zo wordt deze stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen. Aangezien deze bronnen onuitputtelijk zijn, is het winnen van groene stroom een duurzaam alternatief voor grijze stroom. Grijze stroom wordt namelijk opgewekt met de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, kolen of aardolie. Bij het verbrandingsproces van fossiele brandstoffen komt er koolstofdioxide vrij, ook wel bekend als CO2. Een grote hoeveelheid CO2-uitstoot is schadelijk voor het milieu en kan leiden tot klimaatverandering. Hoog tijd om dus over te stappen naar een groene energieleverancier.

Image

Groene energiebronnen

Om grijze stroom op te wekken worden fossiele brandstoffen verbrand. Dit verbrandingsproces is erg schadelijk voor het milieu en kan leiden tot klimaatveranderingen. Het is daarom een goed moment om over te stappen naar een groene energieleverancier. Groene stroom wordt opgewekt met duurzame en onuitputtelijke energiebronnen. De meeste groene energieleveranciers in Nederland wekken groene stroom op met behulp van windenergie en zonne-energie. Een duurzame energiebron die in Nederland minder wordt gebruikt is waterkracht. De reden hiervoor is dat Nederland vanwege het vlakke landschap hier minder geschikt voor is. Daarnaast is er nog een aantal andere energiebronnen die ook als groene energiebron worden gezien, zoals biomassa, aardwarmte en grondwarmte. Leuk weetje, met zonnepanelen op je dak kun je je eigen groene stroom opwekken. Hiermee kun je tot wel €600,- per jaar besparen op je energierekening.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Stroometiketten en GvO's

Groene stroom is dus stroom dat wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Het is identiek aan grijze stroom, alleen de manier van opwekken verschilt. Hoe weet je dan zeker of je stroom wel echt groen is? Dit kun je achterhalen door te kijken naar het stroometiket van je energiebedrijf. Hierop is de afkomst van je stroom te zien. Heb je deze nog niet ontvangen, dan kun je het ook terugvinden op de website van je energieleverancier. Daarnaast wordt er in Nederland ook gewerkt met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dit zijn certificaten die garanderen dat de stroom op een groene manier is opgewekt. Het biedt garantie van de plaats en bron waar de stroom is opgewekt. Hiermee kun je dus checken of je groene energieleverancier daadwerkelijk zo groen is.

Image

Altijd groene stroom uit Nederland

Ben jij van plan om over te stappen naar een groene energieleverancier? Kies dan ook voor ENGIE. De stroom die wij bij jou thuis leveren is groen opgewekt. Wij hebben die groene stroom produceren. Momenteel hebben wij al 34 energiebronnen in Nederland. Hoe meer mensen voor onze groene energie kiezen, hoe meer groene stroom wij kunnen opwekken. Samen kunnen we zorgen voor een duurzaam Nederland.

Vind je duurzaamheid belangrijk, maar wil je niet teveel betalen? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Bij ENGIE voorzien we onze klanten altijd 100% met groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas tegen scherpe prijzen.

Bereken nu je maandbedrag