Nederlandse zonne-energie

Laat maar schijnen

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die groen en duurzaam is. Onze eigen zonneparken liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen.

Plattegrond van Nederland

Zon uit Nederland

Wek je eigen zonne-energie op

Investeren in zonnepanelen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. De besparing op je energierekening kan jaarlijks tot wel € 600,- oplopen. Wist je dat je over de aanschaf en installatie van zonnepanelen geen btw betaalt? Mede hierdoor verdien je de investering vaak al binnen 7 jaar terug.

Image

De zon schijnt voor ons allemaal

Zonnige weetjes

Ga zonnedelen

Voor 25 euro heb je al een ZonneDeel. Je investeert hiermee in duurzame energie. Samen met anderen. Over jouw zonnedeel krijg je jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject. Dit krijg je als rente uitgekeerd op jouw bankrekening of krijg je als korting op de energierekening. Na afloop van een project krijgt je de investering weer terug. Net als bij een spaarrekening.

Als klant van ENGIE profiteer je van een extra vergoeding over de opbrengst. Jouw zonnestroom kan zo tot 35 euro per jaar meer waard worden.  Ga je investeren in een ZonneDeel en ben je al klant van ENGIE? Dan krijg je dit voordeel automatisch uitgekeerd.

zonnepanelen delen