zonnepanelen op dak van boven

Laat maar schijnen

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die groen en duurzaam is. Onze eigen zonneparken liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen.

Plattegrond van Nederland

Zon uit Nederland

Zonnepark

Kies ook voor 100% Nederlandse zonne-energie

  • Scherpe tarieven en Nederlandse groene stroom

  • Slim inzicht met onze gratis app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,2 

Binnen 1 minuut berekend 

Wek je eigen zonne-energie op

Investeren in zonnepanelen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. De besparing op je energierekening kan jaarlijks tot wel € 600,- oplopen. Daarnaast garanderen wij de energieopbrengst van jouw zonnepanelen. 10 jaar lang lang. En direct na de aanschaf van de zonnepanelen kun je de 21% btw terugvragen.

Lees alles over zonnepanelen
Image

Zonnige weetjes

Ga zonnedelen

Voor 25 euro heb je al een ZonneDeel. Je investeert hiermee in duurzame energie. Samen met anderen. Over jouw zonnedeel krijg je jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject. Dit krijg je als rente uitgekeerd op jouw bankrekening of krijg je als korting op de energierekening. Na afloop van een project krijgt je de investering weer terug. Net als bij een spaarrekening.

Als klant van ENGIE profiteer je van een extra vergoeding over de opbrengst. Jouw zonnestroom kan zo tot 35 euro per jaar meer waard worden. Ben je al klant van ENGIE? Dan hoef je hier niets voor te doen. Je krijgt dit voordeel automatisch uitgekeerd.
 

 

Lees meer
zonnepanelen delen
Image

Geen eigen dak?

Kijk dan eens naar een energiecoöperatie bij jou in de buurt. Daar kun je bijvoorbeeld zonne-energie afnemen die lokaal is opgewekt. In een coöperatie bundelen lokale bewoners hun krachten om samen te investeren in zonnepanelen of een windmolen in de omgeving. 

Er zijn verschillende coöperaties waar wij mee samenwerken. Daarbij kunnen de leden de groene stroom die de energiecoöperatie opwekt, zelf thuis gebruiken. Zo werkt een energiecoöperatie direct mee aan het verduurzamen van de eigen regio.  

Lees meer