Energie aanvragen

De energieleverancier van Amsterdam is lange tijd dezelfde geweest. Vroeger was er maar een vaste aanbieder omdat dat regionaal was vastgelegd. Maar waar voorheen slechts één leverancier de baas was, is dat tegenwoordig wel anders. Elk energiebedrijf in Nederland kan namelijk energie leveren in Amsterdam. Als hedendaagse Amsterdammer bepaalt je dus zelf welke energieleverancier het beste bij jou past!

Nooit zonder energie bij een overstap

Voor het vinden van de energieleverancier die bij je past is het niet alleen belangrijk dat er een scherpe prijs wordt gehanteerd. Je wilt ook vriendelijk geholpen worden als je een vraag hebt. Het draait tenslotte niet alleen om de goedkoopste energieleverancier van Amsterdam, maar ook om service en gebruiksgemak wanneer je overstappen van energieleverancier overweegt. Bij ons kom je 100% zeker nooit zonder energie te zitten. Je oude contract bij de andere leverancier wordt door ons opgezegd en je nieuwe energiecontract gaat in zodra het huidig contract stopt.

Zo eenvoudig is overstappen naar ENGIE

 1. 1

  Direct bericht per e-mail

 2. 2

  Je hebt 2 weken bedenktijd

 3. 3

  Wij zeggen je huidige contract op

 4. 4

  Online meterstanden doorgeven

 5. 5

  Welkom bij ENGIE

Wat doet een energieleverancier?

De energieleverancier zorgt voor de levering van stroom en gas naar je woning in Amsterdam. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de transportnetten van regionale netbeheerders. Je kiest zelf wie je energieleverancier is. Je kunt één leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook twee aparte bedrijven zijn: een stroomleverancier en een gasleverancier. De keuze is aan jou! De netbeheerder kun je helaas niet zelf kiezen. Anders dan energieleveranciers zijn netbeheerders namelijk wel regiogebonden.

Energieleverancier waar je zelf de bron kiest

Bij ENGIE bepaal je zelf de energiebron waarmee je energie wordt opgewekt. Kies bijvoorbeeld een energiebron vlakbij Amsterdam! We bieden onder andere windenergie, zonne-energie en waterenergie. Alles combineren kan bij ons ook. Inmiddels is ENGIE uitgegroeid tot de grootste elektriciteitsproducent van Nederland voor zowel zakelijke klanten als consumenten. Daarom verschilt bij ons de prijs van groene en grijze stroom niet, en leveren we je 100% groene stroom voor de prijs van grijs.

Zonnepark

Energieleverancier en energieproducent

Energieleveranciers concurreren meer dan ooit tevoren, wat prijsvoordeel oplevert voor jou als klant. Omdat wij al onze elektriciteit zelf opwekken, kunnen wij het je voor een aantrekkelijk tarief aanbieden. Wanneer je een energieleverancier gaat kiezen, heb je de keuze uit verschillende contractvormen en tarieven. Wanneer je van zekerheid houdt, is een contract voor 1 of 3 jaar een goede optie. Je bent gedurende de looptijd verzekerd van één voordelig tarief. Hierdoor zul je nooit te maken krijgen met tariefswijzigingen. Maak een berekening en bekijk direct wat voor jou aantrekkelijk is!

Image

Besparen op je energiekosten

Energie besparen kan op veel manieren, maar waar begin je? Het huis isoleren, zelf energie opwekken, zonnepanelen plaatsen of slimme apparatuur installeren. Wij helpen je graag op weg. Via onze gratis online energiescan krijg je geheel vrijblijvend advies op maat. Binnen 2 minuten krijg je te zien waarop je kunt besparen.

Aan de slag met de ENGIE app

Met de ENGIE App heb je altijd grip op je energie. In duidelijke grafieken zie je hoe het staat met je verbruik, de kosten en of het termijnbedrag nog wel bij je situatie past. Je ziet precies hoeveel je per jaar, maand en dag verbruikt. Heb je een slimme meter? Dan zie je het verbruik zelfs per uur. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Image

Vragen over onze energie?

Wil je meer weten over onze energiemaatschappij, wil je wellicht overstappen van energieleverancier? Of heb je andere vragen aan ENGIE? Je kunt altijd online je vragen stellen. Wij helpen je graag!