windmolen van boven

De beste energieleverancier van 2024

Ben jij van plan om een nieuw energiecontract af te sluiten of over te stappen op een nieuw energiecontract? Dan wil je dit natuurlijk doen bij de beste energieleverancier van 2024. Welke leverancier de beste is, is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van wat jij belangrijk vindt. De een vindt de prijs een belangrijke factor, terwijl de ander meer waarde hecht aan duurzaamheid of klantvriendelijkheid. In dit artikel vertellen we je meer over hoe jij de beste energieleverancier kunt vinden.

Wat is de beste energieleverancier?

Wat de beste energieleverancier van 2024 is, hangt af van je persoonlijke wensen. De een vindt de prijs een belangrijke factor, terwijl de ander het juist belangrijk vindt dat zijn stroom op een duurzame manier wordt opgewekt. Daarnaast zijn er ook veel mensen die het belangrijk vinden dat een energieleverancier klantvriendelijk is en een goede service heeft. Aan de hand van een aantal criteria die jij belangrijk vindt, kun je dus bepalen welke energieleverancier het beste bij jou past.

Beste energieleverancier voor jou

Waar vroeger energiecontracten aan de deur werden aangeboden, kun je tegenwoordig eenvoudig online energieleveranciers met elkaar vergelijken op vergelijkingswebsites. Zo zie je met een paar klikken welke leverancier voor jou de beste en goedkoopste optie is. Maar wat de beste energieleverancier is, is afhankelijk van jouw wensen.

Klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid

Klantervaringen geven een goede indicatie van de betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en dienstverlening van een energieleverancier. Als klantvriendelijkheid en een goede service belangrijke criteria voor jou zijn, dan kan een energieleverancier met een goede klantscore gezien worden als de beste energieleverancier. Deze scores zijn terug te vinden op de verschillende vergelijkingswebsites. Daarnaast wordt er jaarlijks ook een prijs uitgedeeld voor de klantvriendelijkste energieleverancier. Dit wordt uitgevoerd door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau.

Duurzame energie

Veel huishoudens in Nederland zijn steeds bewuster bezig met duurzaamheid en milieu. Wanneer je dit een belangrijke criteria vindt, dan zal de energieleverancier groene stroom en CO2-gecompenseerd gas moeten aanbieden. Het afnemen van groene stroom is beter voor het milieu en helpt om de energietransitie te versnellen. Op de meeste vergelijkingssites kun je filteren op de herkomst van de energie. Zo weet je zeker dat je de beste deal kiest met betrekking tot groene stroom.

Scherpe energieprijzen

Uiteraard is de prijs één van de belangrijkste criteria waar de meeste huishoudens op letten bij het afsluiten van een energiecontract. Wanneer dit voor jou de belangrijkste criteria is, dan zal je de goedkoopste energieleveranciers zien als de beste energieleverancier. Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van je energieverbruik. Zo hanteert elke energieleverancier weer andere tarieven. Wanneer je in verhouding meer gas verbruikt dan normale huishoudens, is een leverancier met lage gastarieven voor jou voordeliger. Of wanneer je juist weinig energie verbruikt, is een energieleverancier met lage vaste leveringskosten voor jou een stuk voordeliger. Het verschilt dus per situatie welke energieleverancier het goedkoopst is. Om een goed beeld hiervan te krijgen, kun je het beste een vergelijking maken op basis van je exacte verbruik.

Voorwaarden energiecontract

Naast dat elke energieleverancier verschillende energietarieven heeft, hebben ze ook hun eigen voorwaarden. Deze kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. De voorwaarden kunnen een belangrijke criteria zijn bij het kiezen van een energieleverancier. Op het moment dat je denkt dat je de beste energieleverancier hebt gevonden, kunnen de voorwaarden toch minder aantrekkelijk zijn. Zo is het altijd handig om de voorwaarden nog goed door te nemen voordat je een energiecontract afsluit.

Sluit je ook bij ons aan

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Met onze energie voor thuis lever je een grote bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. We bieden je namelijk 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Door het gebruik van onze eigen zonne- en windparken bieden we altijd scherpe tarieven. Daarnaast zijn wij ook nog eens uitgeroepen tot de klantvriendelijkste energieleverancier van 2024.

Word jij ook lid van onze groene club?

Groene energie voor de toekomst

Klantvriendelijkste energieleverancier

Bij ENGIE vinden we goede service heel belangrijk. Dagelijks werken al onze collega's er hard aan om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. We zijn dit jaar zelfs uitgeroepen tot de Klantvriendelijkste energieleverancier van Nederland 2024. Verkozen via het langstlopende, onafhankelijke onderzoek naar klantvriendelijkheid, uitgevoerd door MarketResponse.

Klantvriendelijkste energieleverancier 2024