ENGIE Vianeo
De Wereld van ENGIE

Op weg naar een groene toekomst

Duurzame mobiliteit

Wereldwijd loopt ENGIE voorop in de energietransitie, ook op het gebied van duurzame mobiliteit. Met innovatieve initiatieven en samenwerkingen zet ENGIE stevig in op een groene revolutie op de weg.

In 2022 was de transportsector verantwoordelijk voor 23% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit onderstreept het belang van het overstappen naar groenere vormen van vervoer. ENGIE onderscheidt zich op dit terrein door het aanbieden van zowel infrastructuur (laadoplossingen) als energieoplossingen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de klant, zoals hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare waterstof en biogas.

Door de samenwerking met Mercedes-Benz Trucks was ENGIE in 2021 de eerste energiemaatschappij die samenwerkt met grote fabrikanten van zware elektrische voertuigen. Deze samenwerking voorziet in een geïntegreerde service voor zware voertuigen in zeven Europese landen. Een belangrijke stap richting een groenere transportsector.

ENGIE Vianeo

Een ander belangrijk initiatief is de lancering van het nieuwe merk ENGIE Vianeo. Onder dit label biedt ENGIE een betrouwbaar, 100% groen netwerk van meer dan 1000 oplaadstations in Frankrijk. Op snelwegen, in stadscentra en bij hotels. Met de ENGIE Vianeo app plan je eenvoudig je reis, inclusief laadstops. Zo reis je altijd ontspannen naar je bestemming.

ENGIE wil voor eind 2025 door heel Frankrijk 12.000 oplaadpunten plaatsen voor lichte én zware voertuigen.

ENGIE Vianeo

Van Californië tot Singapore

Wereldwijd is ENGIE betrokken bij tal van elektrische mobiliteitsprojecten. Zo worden in België ruim 2.800 nieuwe openbare laadpunten voor elektrische voertuigen geplaatst. In Singapore werkt ENGIE samen met ComfortDelGro om oplaadstations te installeren in meer dan 200 openbare parkeergarages. In Dijon, in Frankrijk, worden dieselbussen en vuilniswagens vervangen door voertuigen op waterstof. En in de VS, met name in Californië, levert ENGIE steden en onderwijsinstellingen laadinfrastructuur, maar ook complete systemen met zonneparken en batterijopslag.

 

"ENGIE onderscheidt zich door het aanbieden van infrastructuur én energieoplossingen. Wij bieden een mix van milieuvriendelijke brandstoffen - hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar waterstof, biogas – samen met passende oplaadoplossingen. Onze brandstoffen zijn af te stemmen op de behoeften van onze klanten: gas voor zwaar transport en lange afstanden, waterstof voor intensieve mobiliteit, en elektrisch voor lichtere voertuigen. Het doel is regionale netwerken creëren om de overgang naar schonere mobiliteit te versnellen."

François-Xavier de Froment - Managing Director Sustainable Mobility

De Wereld van ENGIE

ENGIE is een wereldleider op het gebied van energie en mobiliteit. Meer dan 96.000 ENGIE medewerkers zetten zich dagelijks in voor een groenere toekomst voor ons allemaal. Zo werken we in Nederland aan waterstof, batterijopslag en groen gas

In een reeks artikelen lees je wat ENGIE wereldwijd doet om de energietransitie te versnellen én te verbeteren. We nemen  je mee langs de meest spraakmakende, innovatieve en impactvolle projecten van ENGIE.

Van zonne-energie in Afrika tot elektrisch rijden in Europa en van drijvende windmolens in Korea tot grootschalige batterijopslag in Australië.

Welkom in De Wereld van ENGIE.

ENGIE Research and Development