Image

Energiecontract overnemen vorige bewoner

Wanneer je gaat verhuizen, moet je ook nadenken wat je met je energiecontract wilt doen.  Je kunt bijvoorbeeld kiezen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier en een nieuw energiecontract af te sluiten, maar dit hoeft niet. Je kan je huidige energiecontract ook meenemen bij de verhuizing naar je nieuwe woning. Maar is het ook mogelijk om het energiecontract over te nemen van de vorige bewoner?

Kun je een energiecontract overnemen?

Het antwoord op de vraag is simpel: nee, je kunt niet het energiecontract overnemen van de vorige bewoner. Je zou misschien denken dat het energiecontract bij de woning hoort, maar eigenlijk is dit een persoonsgebonden contract. Je energiecontract hoort dus bij jou. De vorige bewoner moet zijn of haar eigen energiecontract meenemen naar de nieuwe woning of zelf opzeggen. Hetzelfde geldt dus voor jou als je verhuist.

Image

Energiecontract meenemen bij verhuizing

Je kunt ervoor kiezen om je huidige contract mee te nemen bij een verhuizing. Je moet daarbij wel rekening houden met een aantal zaken. Vanaf drie maanden voordat je gaat verhuizen, kun je aan je energieleverancier doorgeven dat je naar een andere woning gaat. Geef dit zo snel mogelijk door. Uiterlijk twee weken voordat de verhuizing plaatsvindt moet de energieleverancier op de hoogte zijn. Het doorgeven is vrij eenvoudig en kan meestal via de website van de energieleverancier.

Energiecontract afsluiten nieuwe woning

Wanneer je ervoor kiest om een nieuw energiecontract af te sluiten voor de nieuwe woning, moet je eerst het oude contract opzeggen. Houdt daarbij rekening dat je een opzegtermijn van 30 dagen hebt. Zeg je vroegtijdig je energiecontract op, vergeet dan niet dat je misschien een opzegvergoeding (boete) moet betalen vanwege contractbreuk.

Wanneer je je energiecontract opzegt, volgt een eindafrekening van je energieleverancier. Om deze eindafrekening te kunnen maken, heeft de energieleverancier de meterstanden nodig. Bij een slimme meter gaat dit automatisch. Heb je geen slimme meter, dan moet je op de dag van de verhuizing nog een laatste keer de meterstanden te noteren. Deze geef je binnen vijf dagen na verhuizing door aan je energieleverancier. Noteer daarnaast ook de meterstanden van je nieuwe woning en geef dit door aan je nieuwe energieleverancier.

Image

Eenvoudig energiecontract afsluiten?

Ben jij van plan om een nieuw energiecontract af te sluiten? Kies dan voor een energiecontract van ENGIE. Wij bieden groene stroom en CO2-gecompenseerd gas aan tegen scherpe prijzen. Zo creëer je niet alleen een comfortabele woning, maar help je ook mee aan een duurzame toekomst. Overstappen naar ENGIE is heel eenvoudig. Wij regelen namelijk alles, waardoor je geen moment zonder energie zit. Start hieronder direct de berekening voor jouw maandbedrag.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend