Image

Stijgende tarieven en betalingsproblemen

Lees hier wat je kunt doen

Wat kan ik doen als ik mijn energierekening niet meer kan betalen?

De energietarieven zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor kan het zijn dat jouw energierekening een stuk hoger is dan dat je gewend bent. Het kabinet heeft meerdere maatregelen aangekondigd om de energiekosten betaalbaar te houden. Op deze pagina lees je hier meer over.

Maar wat doe je als je op dit moment je energierekening niet kunt betalen? Een hele vervelende situatie, die de laatste tijd steeds vaker voorkomt. We vertellen je graag wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt.

Image

Noodfonds: hulp bij betalen energierekening

Voor steeds meer mensen wordt energie onbetaalbaar. Daarom is er het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds betaalt een deel van de energierekening voor huishoudens die daarvoor in aanmerking komen.

Zo werkt het:

  • Stap 1: Doe de Noodfondscheck op geldfit.nl/energie. Met deze korte check zie je of het slim is om een aanvraag te doen. Op deze site vind je ook tips om te besparen en een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen.
  • Stap 2: Na de Noodfondscheck krijg je uitleg hoe je jouw aanvraag doet . Deze aanvraag duurt een half uur. Het Noodfonds berekent of je in aanmerking komt voor steun.
  • Stap 3: De uitslag van je aanvraag zie je direct in je scherm. De energieleverancier controleert je aanvraag. Als alles klopt, dan wordt jouw energierekening lager.
Kijk of jij in aanmerking komt voor het Noodfonds

Veelgestelde vragen

Grip op je geldzaken

Niet meer uitgeven dan op je rekening staat is best een uitdaging. Geldfit helpt jou om je geldzaken fit te houden! Of om ze fit te krijgen. Ga naar Geldfit.nl voor een gratis advies dat past bij jouw financiële situatie. Ook krijg je tips over welke organisaties je bij je geldzaken kunnen helpen. Deze organisaties vind je bij jou in de buurt.

Wil je graag met iemand spreken over je situatie? Bel dan gratis en anoniem met 0800-8115. Een medewerker van Geldfit luistert naar jouw verhaal en denkt met je mee. 

Ga naar Geldfit
Image