Image

Alles over de energiemaatregelen

De energietarieven zijn de laatste tijd hard gestegen. Om de energiekosten betaalbaar te houden, heeft de overheid een aantal energiemaatregelen genomen, zoals het prijsplafond dat per 1 januari 2023 is ingegaan. Op deze pagina lees je alles over de energiemaatregelen en leggen we uit hoe de energietarieven van 2023 zijn opgebouwd.

Uitleg tarieven in 2023 Bekijk alle maatregelen

Hoge tarieven voor energie

De energietarieven zijn al lange tijd erg hoog. Dit komt onder andere door de oorlog in Oekraïne. Daarnaast gelden er sinds 1 januari 2023 nieuwe energiemaatregelen die invloed hebben op de energiekosten. We begrijpen dat dit tot vragen leidt. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met antwoorden op vragen die veel gesteld worden over de hoge energietarieven.

In onderstaande video geven we uitleg over hoe de energietarieven zijn opgebouwd.

Meer over de hoge energietarieven
Image

Uitleg termijnbedrag 2023

Door alle maatregelen vraag je je misschien af hoe het termijnbedrag 2023 tot stand komt. In deze video leggen we je uit hoe dit precies zit.

Inzicht in je energieverbruik

Met de gratis ENGIE-app heb je 24/7 inzicht in je dagelijkse energieverbruik. Vergelijk je verbruik van nu met eerder en ontdek of je verbruik omlaag of juist omhoog is gegaan. Daarbij geven we je advies over het termijnbedrag dat past bij jouw verbruik. Ook vind je in de app tips om te besparen op je energiekosten. Afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zo weet je direct wat mogelijk is.

Image
Advies en service

Wat als je de energierekening niet meer kunt betalen?

De energietarieven zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor kan het zijn dat jouw energierekening een stuk hoger is dan dat je gewend bent. Of wij adviseren je om je termijnbedrag te verhogen om zo bijbetalen te voorkomen. Maar wat doe je als je dit helemaal niet kunt betalen? Een hele vervelende situatie, die de laatste tijd steeds vaker voorkomt. We vertellen je graag wat je kunt doen als je hiermee te maken krijgt.

Lees meer