Nieuws

Handtekening ontwikkeling waterstofnetwerk vliegveld Eelde

Handtekening ontwikkeling waterstofnetwerk richting vliegveld Eelde is gezet!

ENGIE Nederland heeft samen met twaalf andere partijen een handtekening gezet om de ontwikkeling en levering van waterstofinfrastructuur naar en op Groningen Airport Eelde in gang te zetten. Niek ten Bloemendal, Commercieel Manager, deed dit afgelopen vrijdag 13 oktober tijdens een side-event van Wind meets Gas op Groningen Airport Eelde.

 

Ook ENGIE werkt mee aan de ontwikkeling van een groene waterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde, met als doel waterstof opslaan, transporteren en op termijn te leveren aan afnemers, waaronder luchtvaartmaatschappijen. Deze intentie ondertekening zet kracht achter de ambities van ENGIE Nederland op waterstofgebied. Alle partijen gaan onderzoek doen naar de haalbaarheid, alvast vergunningen aanvragen en proberen om geld op tafel te krijgen om die ambities te realiseren.
De ondertekening vond plaats in één van de hangars van de KLM Flight Academy op de luchthaven.

Tijdens Wind meets Gas heeft ENGIE flink wat mijlpalen gehaald. Wind meets Gas is een jaarlijks evenement in Groningen dat in het teken staat van waterstof en offshore energie. Tijdens het evenement had CEO en Country Manager Pierre Devillers de eer om een waterstofmedaille in ontvangst te nemen en zette we een intentie handtekening om aan de gezamenlijke waterstof infrastructuur van Nederland te werken.

Intentie handtekening