Nieuws

ENGIE werkt samen aan waterstof infrastructuur in Nederland

ENGIE werkt samen aan waterstof infrastructuur in Nederland

13 oktober – Pierre Devillers, CEO en Country manager ENGIE Nederland, zette samen met Gasunie, RWE, Equinor en VoltH2 zijn handtekening op een waterstofleiding tijdens Wind meets Gas, hèt evenement in Noord-Nederland voor waterstof en offshore energie.

 

Samen onderzoeken we hoe de infrastructuur van Gasunie invulling kan geven aan de wens om waterstof beschikbaar te maken door het land. Deze handtekening mag dan symbolisch wezen, maar zeker niet vrijblijvend. Deze stap is belangrijk om volgend jaar een investeringsbesluit te kunnen nemen, zodat de infrastructuur vanaf 2026 in bedrijf kan worden genomen in Noord-Nederland. Zo komt de grote ambitie van ENGIE om waterstof beschikbaar te maken in heel  Nederland steeds een stuk dichterbij.

Het HyNetherlands-project en het project op de Maxima-centrale zijn mooie voorbeelden van onze toewijding op het gebied van waterstof. Deze samenwerking bekrachtigd deze toewijding. We zijn ervan overtuigd dat door ècht samen te werken wij de grote opgaves in de energietransitie die voor ons liggen te realiseren.

Waterstofleiding getekend