Image

Vast contract stroom

Bij het zoeken naar een nieuw energiecontract sta je voor de keuze: wil je een vast contract of een variabel contract? Nadat energieleveranciers lange tijd alleen maar variabele contracten aanboden (vanwege de onzekere energietarieven), kun je nu weer vaste contracten afsluiten. Daarnaast is er ook een verschil tussen een contract voor alleen gas en een contract voor gas en stroom. Wil je meer informatie over de verschillende soorten contracten voor stroom? Lees dan verder!

Bereken je maandbedrag

Vast contract voor alleen stroom of gas én stroom

Meestal kun je bij energieleveranciers kiezen wat je afneemt. Je kunt kiezen voor alleen stroom, alleen gas of gas én stroom. Steeds meer mensen wonen gasvrij en hebben daardoor alleen een contract voor stroom nodig. In dat geval kun je nu ook weer kiezen voor een vast contract voor stroom. Veel huishoudens hebben nog steeds gas en stroom nodig. Het kan dan handig zijn om dit bij dezelfde leverancier af te nemen binnen een contract, maar als je wil kan je hiervoor aparte contracten afsluiten bij verschillende energieleveranciers.

Variabel of vast contract voor stroom afsluiten

Als je een contract afsluit voor stroom kun je kiezen voor een vast of variabel contract. Wij lichten hieronder kort de verschillen tussen deze contracten toe. 

Vast contract stroom

Bij een vast contract voor stroom leg je het tarief wat je betaalt voor langere tijd vast, bijvoorbeeld voor 1 of 3 jaar. Een tijd lang waren deze contracten bijna nergens af te sluiten, door de onrust op de energiemarkt. Met een vast tarief voor stroom blijft het leveringstarief wat je per kWh stroom betaalt vast, ook als de prijzen op de markt schommelen. Als je een vast contract wilt stopzetten voordat de afgesproken periode voorbij is, moet je misschien wel een opzegvergoeding (boete) betalen.

Weten wat jouw maandbedrag is bij een vast contract voor stroom?

Bereken je maandbedrag

Variabel contract stroom

Bij een variabel contract staat het tarief niet vast. Je leverancier kan de tarieven zowel verhogen als verlagen tijdens de looptijd. Als de stroomprijs omhoog gaat, ga je dus meer betalen. Je kunt bij dit type contract ook minder gaan betalen als de marktprijzen omlaag gaan. Dit is dus een risico wat je neemt, omdat de stroomprijzen nooit goed te voorspellen zijn. Een energieleverancier moet je je wel minimaal 30 dagen van tevoren informeren over een prijswijziging. Het voordeel van een variabel energiecontract is dat die maandelijks opzegbaar is.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Welk type stroomcontract kies jij?

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om te kiezen voor een vast contract voor stroom is de zekerheid die je ermee hebt. Stel dat de prijzen weer sterk gaan stijgen, dan zit je met een vast contract goed. Je weet van tevoren welk tarief je de komende tijd betaalt en loopt hierdoor minder risico.

Vast contract bij ENGIE

Ben jij op zoek naar een voordelig vast energiecontract? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Het is weer mogelijk bij ons om een vast contract af te sluiten. Bereken je maandbedrag en kom binnen 1 minuut te weten wat jij gaat betalen. 

Image