Energiekosten berekenen

Eenvoudig stroom aanvragen bij ENGIE

Wanneer je bent verhuisd bent, of voor het eerst een woning hebt gekocht, krijg je te maken met het aanvragen van stroom en/of gas. ENGIE is energieleverancier van stroom en gas. Maar wanneer je bijvoorbeeld al gas in je woning hebt of gebruikt maakt van stadsverwarming, kun je ook alleen stroom aanvragen.

In Nederland mag je zelf weten bij welke energieleverancier je energie afneemt. Het is ook niet verplicht om gas en stroom bij dezelfde leverancier af te nemen.

Hoe kun je stroom aanvragen?

 1. Vul postcode en huisnummer in om welk adres het gaat.
 2. Kies of je stroom en gas, of één van de twee wilt aanvragen.
 3. Vul je jaarverbruik in. Mocht je dit niet weten, dan kun je eenvoudig een schatting maken in de berekentool.
 4. Start de berekening en begin met gas en/of stroom aanvragen.
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Inzicht en besparen via gratis energie-app

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Wat is belangrijk bij stroom aanvragen?

Bij stroom aanvragen is er een aantal zaken die belangrijk zijn. Welke looptijd is bijvoorbeeld het beste voor jouw situatie. Wanneer je stroom gaat aanvragen kun je namelijk kiezen uit verschillende contracten en looptijden. Je kunt kiezen voor een contract voor 1 jaar of 3 jaar. Wanneer je kiest voor een eenjarig of driejarig contract, dan zijn de energietarieven voor die periode vastgezet. Je bent de gehele looptijd verzekerd van een vast tarief en krijgt niet te maken met tariefswijzigingen.

De opbouw van de energieprijzen

Energieprijzen zijn opgebouwd uit drie onderdelen. Leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. Alleen de leveringskosten worden bepaald door de energieleverancier. Op de netbeheerkosten en overheidsheffingen heeft een energieleverancier geen invloed.

Enkeltarief

Bij het stroom aanvragen kun je ervoor kiezen om stroom geleverd te krijgen tegen een enkeltarief. De stroom heeft dag en nacht dezelfde prijs. Enkeltarief is voordeliger wanneer je overdag vaak thuis bent.

Dubbeltarief

Wanneer je voor het dubbeltarief kiest krijg je stroom geleverd tegen het daltarief en het normaaltarief. Het daltarief geldt in de meeste regio’s vanaf 23:00 uur tot 7:00 uur. Overdag is het normaaltarief van toepassing. Het is niet mogelijk stroom af te nemen tegen het dubbeltarief wanneer je een enkele meter hebt.

Wat gebeurt er na het aanvragen van stroom?

 1. 1

  Overeenkomst in je mail

  Wij versturen de overeenkomst, inclusief de startdatum van onze levering en het afgesproken termijnbedrag, naar je mailbox.

 2. 2

  14 dagen bedenktijd

  Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.

 3. 3

  Wij regelen je overstap

  Wij zeggen het contract op bij jouw huidige leverancier en zorgen voor een vlekkeloze overstap. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

   

   

 4. 4

  Onze levering start

  We sturen je even een berichtje wanneer onze levering start. Uiteraard zorgen we er ook voor dat je nooit zonder energie komt te zitten.

Direct stroom aanvragen

Hulp nodig met het aanvragen van stroom?

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het aanvragen van stroom? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Image