Energie aanvragen

Alles over energietarieven

Onze energieprijzen, daar vertellen wij je graag meer over. Als energiemaatschappij zijn we namelijk graag duidelijk en transparant over energie. Onze stroomtarieven en de kosten voor gas zijn opgebouwd uit verschillende elementen. Verder hebben veranderingen van de prijzen op de energiemarkt invloed op je energietarieven. Wij zorgen er altijd voor dat het effect hiervan minimaal is.

Lees direct meer over hoe onze energietarieven zijn opgebouwd, vergelijk de prijzen met die van andere leveranciers en bereken jouw voordeligste maandbedrag.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Energieprijzen in de gratis app

Als eerste op de hoogte zijn van onze energieprijzen? Download de gratis energie-app. Hierin vind je op ieder moment de actuele energieprijzen. Ook kun je ze op ieder moment vergelijken met je huidige tarieven om te zien wat je kunt besparen. Bovendien krijg je inzicht in jouw energie waarmee je eenvoudig grip houdt op je energiekosten.

Onze energie-app is gratis te gebruiken voor iedereen. Ook als je geen klant bent van ENGIE.

Inzicht in energie via de app

Wat zijn onze energieprijzen?

De actuele energieprijzen hebben we in een eenvoudig overzicht gezet. Deze zie je wanneer je jouw postcode en huisnummer invult. Vergelijk onze energieprijzen met die van andere Nederlandse energieleveranciers, zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor je portemonnee en een positieve toekomst. Het vergelijken van energieprijzen maken wij je graag zo gemakkelijk mogelijk. Zo houd je energie over voor andere dingen.

Energiemaatregelen

Opbouw van onze energieprijzen

Je maakt elke maand een bedrag over aan je energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Echter is niet het hele bedrag bedoeld voor de stroomleverancier of gasleverancier, want energieprijzen bestaan naast de leveringskosten, ook wel vastrecht genoemd, ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Ook ENGIE draagt deze kosten en heffingen af aan de netbeheerder en de overheid. De netbeheerder legt namelijk kabels en leidingen aan en onderhoudt deze. Het laatste onderdeel, overheidsheffingen, is vastgesteld door de overheid. Met deze heffingen betaal je de Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw.

Leveringskosten

De leveringskosten zijn het deel van de energierekening wat je betaalt voor de levering van gas of stroom. Kortom, energie die je gebruikt om comfortabel te leven. Deze energie gebruik je bijvoorbeeld voor je elektrische apparaten en je verwarming. De leveringskosten worden berekend door onze prijs per kWh elektriciteit en prijs per kubieke meter gas te vermenigvuldigen met je verbruik, plus een vast bedrag per jaar.

Netbeheerkosten

Dit is het gedeelte van je energierekening dat wordt afgedragen aan je netbeheerder. Een netbeheerder zorgt ervoor dat je gas en stroom daadwerkelijk geleverd worden. Zij leggen de kabels en leidingen aan waarmee gas en stroom naar je woning getransporteerd worden. Netbeheerkosten zijn dus de kosten voor de aanleg en het onderhoud van de kabels en leidingen naar je meterkast. Daarnaast zijn ook de kosten voor de huur van je energiemeter meeberekend in de netbeheerkosten.

Overheidsheffingen

Een onderdeel van je energieprijs bestaat uit heffingen van de overheid. Zo betaal je via deze overheidsheffingen voor Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw. Deze heffingen betaalt iedereen en worden jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Verwachtingen energieprijzen

In het afgelopen jaar zijn de energieprijzen weer lichtelijk gedaald. Dit is een goede ontwikkeling. Nog steeds liggen de energieprijzen een stuk hoger dan in 2020. Maar hoe gaan de prijzen zich de komende tijd ontwikkelen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de weersomstandigheden, de leveringen van gas uit het buitenland en de situatie in Oekraïne. Aangezien het niet heel koud was tijdens de winter in 2022 / 2023 hebben we niet heel veel gestookt. Hierdoor was het mogelijk om de gasopslagen weer goed aan te vullen.

Met een zachte winter is de kans groot dat de energieprijzen daarom in lijn blijven met het huidige prijsniveau. Bij een lange koude winter wordt er verwacht dat de energieprijzen hoger zullen zijn dan het huidige prijsniveau. Het totale gas aanbod blijft namelijk beperkt, omdat we afhankelijk blijven van buitenlandse leveranciers. Zo bevinden we ons nog in een krappe markt, waardoor de energieprijzen erg bewegend zijn.

Van het gas af
Groene stroom en gas

Kies voor zekerheid met een vast contract

Het is bij ENGIE momenteel weer mogelijk om een vast contract af te sluiten. Hiermee hoef je je niet druk te maken over schommelingen in de markt, want je weet voor de komende tijd wat jouw tarief is. Wanneer je kiest voor ENGIE, kies je voor voordelige en duurzame energie. Ben jij benieuwd naar jouw maandbedrag? Doe direct de berekening.