Energie aanvragen

Onze energieprijzen, daar vertellen wij je graag meer over. Als energiemaatschappij zijn we namelijk graag duidelijk en transparant over energie. Onze stroomtarieven en de kosten voor gas zijn opgebouwd uit verschillende elementen. Daarnaast hebben bijvoorbeeld de stijgende prijzen op de energiemarkt invloed op je energietarieven. Wij zorgen er echter altijd voor dat het effect hiervan minimaal is.

Lees direct meer over hoe onze energietarieven zijn opgebouwd, vergelijk de prijzen met die van andere leveranciers en bereken jouw voordeligste maandbedrag.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Gratis 4-sterren app voor inzicht en advies

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,1 

 

Binnen 1 minuut berekend

Energieprijzen checken en vergelijken

Vergelijk onze energieprijzen met die van andere Nederlandse energieleveranciers, zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor je portemonnee en een positieve toekomst. Het vergelijken van energieprijzen maken wij je graag zo gemakkelijk mogelijk. Zo houd je energie over voor andere dingen! Hier kun je jouw energiekosten berekenen.

Bekijk onze energieprijzen
consument op de bank

Wat zijn onze energieprijzen

De energieprijzen verschillen per contract. Hoe langer de looptijd, hoe gunstiger de tarieven zijn. De tarieven zijn te vinden wanneer je jouw postcode, een (geschat) verbruik en looptijd waarvan je de tarieven wilt weten hebt ingevuld. In het tweede tabblad, naast het tabblad 'Kosten' vind je onze actuele energieprijzen.

Consument tablet

Opbouw van onze energieprijzen

Je maakt elke maand een bedrag over aan je energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Echter is niet het hele bedrag bedoeld voor de stroomleverancier of gasleverancier, want energieprijzen bestaan naast de leveringskosten, ook wel vastrecht genoemd, ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Ook ENGIE draagt deze kosten en heffingen af aan de netbeheerder en de overheid. De netbeheerder legt namelijk kabels en leidingen aan en onderhoudt deze. Het laatste onderdeel, overheidsheffingen, is vastgesteld door de overheid. Met deze heffingen betaalt je de Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw.

Leveringskosten

De leveringskosten is het deel van de energierekening wat je betaalt voor de levering van gas of stroom. Kortom, energie die je gebruikt om comfortabel te leven. Deze energie gebruik je bijvoorbeeld voor je elektrische apparaten en je verwarming. De leveringskosten worden berekend door onze prijs per kWh elektriciteit en prijs per kubieke meter gas  te vermenigvuldigen met je verbruik, plus een vast bedrag per jaar.

Netbeheerkosten

Dit is het gedeelte van je energierekening dat wordt afgedragen aan je netbeheerder. Een netbeheerder zorgt ervoor dat je gas en stroom daadwerkelijk geleverd worden. Zij leggen de kabels en leidingen aan waarmee gas en stroom naar je woning getransporteerd worden. Netbeheerkosten zijn dus de kosten voor de aanleg en het onderhoud van de kabels en leidingen naar je meterkast. Daarnaast zijn ook de kosten voor de huur van je energiemeter meeberekend in de netbeheerkosten.

Overheidsheffingen

Een onderdeel van je energieprijs bestaat uit heffingen van de overheid. Zo betaal je via deze overheidsheffingen voor Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw. Deze heffingen betaalt iedereen en worden jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Bereken snel het tarief voor je energie

ENGIE hanteert altijd scherpe tarieven. Het berekenen van je eigen persoonlijke energieprijs maken wij graag zo simpel mogelijk. Je kunt je huidige energieprijs vergelijken met onze prijzen. Wij berekenen altijd actuele eerlijke tarieven, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Bereken je nieuwe maandbedrag door je energiekosten te berekenen en stap over naar groene stroom van ENGIE!

telefonisch advies
Comfortabele woning

Profiteren van gunstige energietarieven?

ENGIE hanteert altijd scherpe tarieven. Het berekenen van je eigen persoonlijke energieprijs maken wij graag zo simpel mogelijk. Je kan je huidige energietarieven vergelijken met onze tarieven. Wij berekenen altijd actuele eerlijke tarieven, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Bereken je nieuwe maandbedrag door je energiekosten te berekenen en stap over naar groene stroom van ENGIE!