Energiekosten berekenen

Eenvoudig energie aanvragen

Direct energie aanvragen

Energie aanvragen is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Of het nu om een overstap gaat of om het kiezen van de eerste leverancier voor je nieuwe thuis, bij ons kun je direct terecht. Het aanvragen van energie lijkt ingewikkeld, maar valt reuze mee. Vul je postcode en huisnummer in en begin direct met je energie-aanvraag. Binnen 3 minuten heb je het geregeld.

Direct energie aanvragen
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Inzicht en besparen via gratis energie-app

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Hoe vraag ik energie aan

Bij ENGIE ben je verzekerd van het voordeligste en groenste aanbod. Bereken je energiekosten en vraag je energie aan. In de berekening geven wij je direct een indicatie van je toekomstige termijnbedrag.

 1. Vul je postcode en huisnummer in. Zo kunnen wij de gasregio bepalen en de netbeheerkosten berekenen.
 2. Vul in welke soort energie je gaat gebruiken. Dit kan 'stroom', 'stroom en gas' of 'gas' zijn.
 3. Vul je (geschatte) stroom- en gasverbruik per jaar in. Weet je jouw verbruik niet? Dan kun je in de volgende stap een schatting maken.
 4. Start de berekening en vraag direct energie aan.
Heel NL duurzaam met groene stroom

Wat gebeurt er na jouw aanvraag voor energie?

 1. 1

  Overeenkomst in je mail

  Wij versturen de overeenkomst, inclusief de startdatum van onze levering en het afgesproken termijnbedrag, naar je mailbox.

 2. 2

  14 dagen bedenktijd

  Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.

 3. 3

  Wij regelen je overstap

  Wij zeggen het contract op bij jouw huidige leverancier en zorgen voor een vlekkeloze overstap. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

   

   

 4. 4

  Onze levering start

  We sturen je even een berichtje wanneer onze levering start. Uiteraard zorgen we er ook voor dat je nooit zonder energie komt te zitten.

Waar moet ik op letten bij energie aanvragen?

Welk energiecontract kies je? Vast, variabel, groen of grijs: keuzes die voor een hoop vragen kunnen zorgen. Wij zijn hierin duidelijk. Wil je het goedkoopste energiecontract voor gas en stroom of vind je juist de zekerheid op langere termijn belangrijk? ENGIE helpt je op weg en zet de belangrijkste aandachtspunten bij energie aanvragen op een rijtje.

Aandachtspunten op een rij

Energie aanvragen voor je nieuwe woning

Ben je net verhuisd of heb je een nieuw huis laten bouwen? Energie aanvragen voor je nieuwe thuis is daarbij iets wat snel over het hoofd wordt gezien. Weet je je nieuwe adres, dan kun je bij ons direct een contract voor energie afsluiten. Ook als het om een spoedaanvraag gaat.

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het aanvragen van energie? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag. Wij helpen je graag.

Klantenservice Ineke