Image

Jaarcontract energie afsluiten

Loopt jouw energiecontract bijna af of heb jij een variabel energiecontract? Het is nu weer mogelijk om een jaarcontract voor energie af te sluiten bij ENGIE. Met een jaarcontract kun je je leveringstarief voor één jaar vastzetten. In dit jaar betaal je dus steeds hetzelfde tarief voor je energie. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een jaarcontract voor energie.

Bereken jouw maandbedrag Ontdek onze energie

Een jaarcontract voor energie in het kort

Een jaarcontract voor energie is een vast energiecontract dat een looptijd heeft van één jaar. Bij dit type contract blijft het leveringstarief voor stroom en gas een jaar lang gelijk. Dit betekent dat je gedurende het jaar dezelfde energieprijs betaalt, ongeacht eventuele prijsstijgingen of prijsdalingen op de energiemarkt. Een jaarcontract energie biedt dus zekerheid over je maandelijkse energie uitgaven voor het komende jaar. Als je jaarcontract is afgelopen kun je opnieuw de keuze maken uit verschillende typen energiecontracten. Je kunt een contract afsluiten voor alleen stroom, alleen gas of stroom én gas.

 

Voordelen van een jaarcontract voor energie

  • Prijszekerheid: doordat het leveringstarief vaststaat voor een jaar, heb je zekerheid over je energieprijs en hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke prijsstijgingen.

  • Overzichtelijke kosten: Met een jaarcontract energie heb je meer duidelijkheid over je maandelijkse energiekosten. De hoogte van deze maandelijkse kosten is natuurlijk nog wel afhankelijk van je verbruik. 

Nadelen van een jaarcontract voor energie

  • Niet profiteren van prijsdalingen: als je de prijzen van energie tijdens jouw jaarcontract dalen, profiteer je daar niet van. Jouw tarieven staan namelijk voor een jaar vast. Uiteraard  heb je ook geen last van prijsstijgingen.
  • Niet kosteloos opzegbaar: als je voor het einde van de looptijd wilt opzeggen, moet je mogelijk een opzegvergoeding betalen.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Verschillende soorten energiecontracten

Naast een jaarcontract energie zijn er ook andere soorten energiecontracten, zoals een variabel energiecontract of een dynamisch energiecontract. Bij een variabel energiecontract is er geen vaste looptijd en kan het leveringstarief maandelijks veranderen op basis van de prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Dit kan zowel voordelen als nadelen hebben, zoals onzekerheid over je maandelijkse energiekosten. Bij een dynamisch energiecontract zijn de prijzen direct gekoppeld aan de prijzen op de spotmarkten voor energie. De prijzen zijn dus pas een dag van tevoren bekend. Voor de elektriciteitsprijzen geldt dat deze van uur tot uur kunnen verschillen en de gasprijs wordt per dag vastgesteld. Dit kan voordelig zijn, maar brengt ook onzekerheid met zich mee.

Wil jij gaan voor prijszekerheid en overzichtelijk hebben wat jouw maandelijkse energiekosten gaan worden? Kies dan voor een jaarcontract energie.

Bereken nu jouw maandbedrag