Image

Wilt u flexibele energiesystemen inzetten voor uw organisatie? Die ook nog eens de duurzame ambities van uw organisatie stimuleren? En een oplossing bieden op het gebied van energie als er (tijdig) onvoldoende netcapaciteit aanwezig is? Dan is de Battery Box van ENGIE de oplossing. Inzetbare energie waar en wanneer u maar wilt. De lithium Ion accu’s van de Battery Box kunnen tot wel 600kW energie opslaan uit zon, wind, vaste net of een aggregaat. 

  • De container is makkelijk te vervoeren en te plaatsen
  • Plug & play: makkelijk aansluiten en bedienen
  • Ideaal bij tijdelijke projecten zoals evenementen
  • Haalt energie uit zon en wind
  • Kan opladen en ontladen binnen één uur
  • Is duurzaam en biedt absolute stroomzekerheid
  • Snel & stil: ideaal voor op stedelijke bouwplaatsen of in Natura2000-gebieden
  • Koppel de boxen aan elkaar voor meer power

 

Image

Dé oplossing als er onvoldoende netcapaciteit is

De Battery Box is een innovatief project in samenwerking met Bredenoord. De expertise van Bredenoord in flexibele inzetbare energiesystemen in combinatie met de kennis van ENGIE op gebied van hoogspanning, aansluitingen en dataverwerking heeft geresulteerd in de Battery Box. De ideale oplossing op plaatsen waar onvoldoende netcapaciteit aanwezig is, opslagcapaciteit noodzakelijk is en duurzaamheid een hoge prioriteit heeft.

Als tijdelijk snellaadstation óf bij grootschalige bouwprojecten

De Battery Box is gemakkelijk en breed in te zetten. Niet alleen bij grootschalige bouwprojecten, maar ook als snellaadstation voor elektrische auto’s tijdens evenementen. Of als noodstroomvoorziening van uw bedrijfspand die niet alleen stroom levert, maar ook opslaat. Wanneer u gebruikt maakt van zonnepanelen is de Battery Box ideaal om overtollige energie op te slaan om op een later moment deze energie weer te gebruiken. En omdat het net variabele prijzen hanteert, is het mogelijk om de stroom terug te leveren op het moment dat de prijzen gunstiger zijn. Zo bespaart u pas echt op uw energiekosten. 

Meer weten?

Neem contact op met Richard Beekhuis per telefoon (+316 229 353 11)  of per email (richard.beekhuis@engie.com).

Email Richard Beekhuis