Image

Projecten & Spinoffs

Van idee naar uitvoering

Innoveren in de praktijk

"Practise what you preach" is een zeer geliefde uitspraak. Wij werken er dan ook hard aan de innovaties naar bedrijfsvoering te brengen. Sommige van onze innovaties gaan door als eigen bedrijven, anderen worden een nieuwe afdeling of worden geïntergreerd in onze huidige dienstverlening. Onderstaand een selectie van deze nieuwste diensten en producten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw business? Neem dan contact op.

Image

Senbased

Onze eerste smart service solution is de Senbased slimme sparing: een slimme sensor welke brandwerende doorvoeren op afstand kan monitoren op schade en doorboringen. Het gaat om een speciale (sensor)folie die over brandwerende doorvoeringen in gebouwen aangebracht wordt. Hierdoor wordt de status van de doorvoer continu gemonitord.

Hiermee worden enerzijds schades aan doorvoeringen real-time geregistreerd en anderzijds kun je het jaarlijks fysiek inspecteren doorvoeren elimineren. Naast een organisatorische optimalisatie, levert dit ook financieel voordeel op.

Ga naar Senbased
Image

Zero Emission Services

ZES introduceert een nieuw vervoerssysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart en short sea. Dit gebeurt met een voor iedereen toegankelijke infrastructuur voor emissieloos varen. Schoon, klimaatneutraal en klaar om de competitie met fossiele brandstoffen aan te gaan. ZES biedt hiervoor een volledig producten- en dienstenpakket dat is gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept voor scheepseigenaren.

ZES is opgericht door de bedrijven ING, energie- en technisch dienstverlener ENGIE, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat ondersteunt dit initiatief.

Image

Energy Navigator

Diagnose op basis van historische gebruiksdata levert direct maatregelen op tegen energieverspilling. Door te blijven meten en analyseren draagt Energy Navigator steeds nieuwe verbeterpunten aan. Zo bent u meteen op weg naar label C, label A, of Paris Proof. Steeds een stap duurzamer én met een steeds lagere energierekening.

Lees meer