Image

Innoveren in de praktijk

"Practise what you preach" is een zeer geliefde uitspraak. Wij werken er dan ook hard aan de innovaties naar bedrijfsvoering te brengen. Sommige van onze innovaties gaan door als eigen bedrijven, anderen worden een nieuwe afdeling of worden geïntergreerd in onze huidige dienstverlening. Onderstaand een selectie van deze nieuwste diensten en producten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw business? Neem dan contact op.

Image

EV Branddetectie

De brandveiligheid van jouw garage met laadpunten altijd goed voor elkaar? Verslim jouw laadpunten en voorkom schade en omzetderving

Image

Senbased

Onze eerste smart service solution is de Senbased slimme sparing: een slimme sensor welke brandwerende doorvoeren op afstand kan monitoren op schade en doorboringen. Het gaat om een speciale (sensor)folie die over brandwerende doorvoeringen in gebouwen aangebracht wordt. Hierdoor wordt de status van de doorvoer continu gemonitord.

Hiermee worden enerzijds schades aan doorvoeringen real-time geregistreerd en anderzijds kun je het jaarlijks fysiek inspecteren doorvoeren elimineren. Naast een organisatorische optimalisatie, levert dit ook financieel voordeel op.

Image

Zero Emission Services

ZES introduceert een nieuw vervoerssysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart en short sea. Dit gebeurt met een voor iedereen toegankelijke infrastructuur voor emissieloos varen. Schoon, klimaatneutraal en klaar om de competitie met fossiele brandstoffen aan te gaan. ZES biedt hiervoor een volledig producten- en dienstenpakket dat is gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept voor scheepseigenaren.

ZES is opgericht door de bedrijven ING, energie- en technisch dienstverlener ENGIE, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat ondersteunt dit initiatief.

Image

Energy Navigator

Diagnose op basis van historische gebruiksdata levert direct maatregelen op tegen energieverspilling. Door te blijven meten en analyseren draagt Energy Navigator steeds nieuwe verbeterpunten aan. Zo bent u meteen op weg naar label C, label A, of Paris Proof. Steeds een stap duurzamer én met een steeds lagere energierekening.

Image

Battery box

Wilt u flexibele energiesystemen inzetten voor uw organisatie? Die ook nog eens de duurzame ambities van uw organisatie stimuleren? En een oplossing bieden op het gebied van energie als er (tijdig) onvoldoende netcapaciteit aanwezig is? Dan is de Battery Box van ENGIE de oplossing. Inzetbare energie waar en wanneer u maar wilt. De lithium Ion accu’s van de Battery Box kunnen tot wel 600kW energie opslaan uit zon, wind, vaste net of een aggregaat. 

Image

Powerbooster

Het Nederlandse elektriciteitsnet komt langzaam onder druk te staan. Netproblemen ontstaan enerzijds door de toename van duurzame energiebronnen, anderzijds door verduurzaming van warmtevoorziening, mobiliteit en uitbreiding van bedrijfsactiviteiten. Hierdoor moet er op een bepaalde plek in het netwerk meer energie door dan dat het aankan (netcongestie). Verduurzamingsinitiatieven komen daardoor abrupt ‘on hold’ te staan. Er is een kans dat dit verduurzaming, groei of uitbreiding van uw bedrijf in de weg staat. De PowerBooster van ENGIE biedt de oplossing.