Image

Zoek je met spoed een energieleverancier?

Wij helpen je graag! Vraag je ons om binnen 30 dagen gas en/of elektriciteit te gaan leveren, dan is er sprake van een spoedaanmelding. Hier leggen we per situatie uit hoe wij dit voor je regelen.

Spoedaanmelding energie bij verhuizing

Door alle drukte van de verhuizing ben je vergeten om een contract af te sluiten bij een energieleverancier. Geen probleem! ENGIE zorgt ervoor dat je binnen korte tijd comfortabel kunt wonen. Je hoeft alleen een spoedaanvraag energie aan ons door te geven. Hiervoor volg je de volgende stappen:

 1. Meld je aan als klant bij ENGIE.
 2. Geef aan ons door op welke datum je de sleutel van de nieuwe woning ontvangt.
 3. Je krijgt een bevestiging van jouw voorlopige aanmelding. Vervolgens vragen wij om een kopie van de huur- of koopovereenkomst. De huurovereenkomst mag maximaal één maand oud zijn. Een koopovereenkomst mag maximaal zes maanden oud zijn.
 4. Ontvangen wij de juiste informatie? Dan zorgen wij dat de voorlopige aanmelding definitief wordt. Je ontvangt een bevestiging van jouw contract bij ENGIE.
 5. Gefeliciteerd! De energielevering start. Geniet comfortabel van jouw (nieuwe) woning!

Niet verhuisd, wel een spoedaanvraag?

Ben je niet verhuisd, maar wel met spoed op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Wij helpen je graag om comfortabel te kunnen wonen. Het is belangrijk om te weten dat wij bij deze spoedaanvraag voor energie zónder verhuizing een waarborgsom voorwaardelijk stellen. Deze bedraagt € 400,- per aansluiting. Heb je een gasaansluiting en een elektriciteitsaansluiting nodig? Dan bedraagt de totale waarborgsom € 800,-. Bij een spoedaanvraag kan er afgezien worden van de 14 dagen bedenktijd.

Naast een waarborgsom vragen we je om de reden van je spoedaanvraag. Heb je wel energie en een energieleverancier en blijkt spoed niet echt nodig, dan geldt de reguliere opzegtermijn van je huidige leverancier en de overstaptermijn naar ons van meer dan 30 dagen in de toekomst.

Volg deze stappen voor een spoedaanmelding:

 1. Je meldt je telefonisch aan bij onze Klantenservice via 088 - 444 66 66.
 2. Voor de betaling van de waarborgsom ontvang je per e-mail een factuur.
 3. Hebben wij de betaling ontvangen? Dan maken wij de aanmelding in orde.
 4. Je ontvangt een bevestiging van jouw contract bij ENGIE.
 5. Onze energielevering start!

Wat gebeurt er na jouw aanmelding?

 1. 1

  Overeenkomst in je mail

  Wij versturen de overeenkomst, inclusief de startdatum van onze levering en het afgesproken termijnbedrag, naar je mailbox.

 2. 2

  Twee weken bedenktijd

  Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.

 3. 3

  Meterstanden

  Wij vragen je de meterstanden door te geven. Heb je een slimme meter? Dan lezen we je meterstanden automatisch uit en hoef je niets te doen.

 4. 5

  Welkom bij ENGIE!

  Wij starten de energielevering op de afgesproken datum. Vanaf nu profiteer je van onze voordelige energie. Welkom, fijn dat je er bent!

Wanneer vragen wij een waarborgsom?

Wij vragen een waarborgsom:

 • wanneer je een spoedaanvraag voor energie bij ons doet zonder dat het om een verhuizing gaat;
 • wanneer je in het verleden bij ons een (langdurige) betalingsachterstand hebt gehad;
 • wanneer er twijfel is over het betaalgedrag.

Mocht het namelijk niet lukken om de maandelijkse energiekosten te betalen, dan heeft de leverancier altijd nog de waarborgsom achter de hand. Betaal je netjes de energiefactuur tijdens het contract, dan krijgt je de volledige waarborgsom uiteraard terug.

Uitzondering mogelijk voor klanten met een bewindvoerder

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland is voorzien van energie. Daarom kunnen wij een energieleverancier zonder borg zijn voor mensen die onder bewind staan. Hier hebben wij veel ervaring mee en willen je hier dan ook graag mee helpen en je voorzien van advies. Meer over aanmelden voor klanten onder bewind.

Hoe snel wordt er energie geleverd na een spoedaanvraag?

Na jouw aanvraag gaan wij direct aan de slag om de levering zo snel mogelijk in orde te maken. Wij streven ernaar om de versnelde aanmelding binnen een dag af te ronden en de levering van gas en/of stroom binnen 24 uur te starten.