Image
Dat kan! Want sinds 24 maart 2018 kan je kiezen voor meerdere energieleveranciers op één elektriciteitsaansluiting. Zo kan je bijvoorbeeld voor de stroom voor de laadpaal van jouw elektrische auto kiezen voor een andere leverancier dan de stroomvoorziening van jouw huis. Op deze manier heb je altijd vrije keuze in leveranciers. Voor de stroom die je afneemt, maar ook bijvoorbeeld stroom die je teruglevert.

Hoe het werkt in de praktijk

Wanneer je kiest voor een andere leverancier voor bijvoorbeeld de laadpaal van jouw elektrische auto, moet er een tweede elektriciteitsmeter worden geïnstalleerd naast de al bestaande meter. Zo weten de verschillende leveranciers welke kosten zij in rekening kunnen brengen. De tweede meter wordt op dezelfde elektriciteitsaansluiting aangesloten, zo hoef je niet te betalen voor een extra aansluiting.

Netbeheerkosten

De Autoriteit Consument en Markt heeft besloten dat de netbeheerkosten hetzelfde moeten blijven wanneer er meerdere leveranciers op één aansluiting stroom leveren. Je dient echter wel het plaatsen van de tweede elektriciteitsmeter zelf te betalen. Meer informatie? Neem dan contact op met jouw netbeheerder.

Aanmelden bij ENGIE

De levering voor tweede elektriciteitsmeter kan je heel eenvoudig regelen bij ENGIE via onze website. Je doet dit via de pagina energiekosten berekenen. In het aanmeld- en berekeningsformulier kan je kiezen voor welke elektriciteitsmeter je een contract wilt afsluiten.