Image

Jouw gegevens

Waarom vragen wij je enkele specifieke gegevens van je wanneer wij jou een aanbod willen doen? Jouw energiegegevens spelen een steeds belangrijkere rol in de energiemarkt. Bijvoorbeeld omdat je via zonnepanelen zelf energie opwekt of omdat je jouw elektrische auto thuis oplaadt. Het belang van dataveiligheid neemt daardoor ook steeds meer toe. Energieleveranciers hebben daarom extra maatregelen genomen voor een zorgvuldige uitwisseling van uw energiegegevens.

Daarom vragen wij jou expliciet toestemming als wij jouw gegevens willen inzien om je een aanbod op maat te kunnen doen. Om een aanbod op maat te kunnen maken, hebben wij een aantal gegevens van je nodig zoals de grootte van de aansluiting, de aanwezigheid van een slimme meter, het laatst bekende verbruik, de einddatum van uw lopende contract. Op die manier kunnen wij een redelijke indicatie van jouw maandkosten geven. 

Om er zeker van te zijn dat jij degene bent die op jouw woonadres energie afneemt, zullen wij voortaan ook aan je vragen om te bevestigen dat jij dit bent. Dat doen we door je te vragen om de laatste drie cijfers van jouw bankrekening (waar de energiekosten van betaald worden) of de eerste vier cijfers van jouw geboortedatum (dag en maand) aan ons door te geven. Alleen als je zowel expliciet toestemming als ook de laatste drie cijfers van jouw bankrekening geeft, mogen wij jouw gegevens opvragen en kunnen we je een aanbod op maat doen. Wil je liever geen gegevens met ons delen? Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Je ontvangt van ons dan een algemener aanbod in plaats van een aanbod op maat.