Image

Zelf jouw termijnbedrag bepalen

Grip op je kosten

Hoeveel energie je het komende jaar verbruikt, weten wij niet van tevoren. Daarom baseren wij het termijnbedrag op jouw verbruik in het afgelopen jaar. Dat delen we door twaalf. Zo krijg je een gemiddeld maandelijks verbruik. 

Ben je niet tevreden met je termijnbedrag? Bij ENGIE heb je zelf de regie. Zo ook over de hoogte van je termijnbedrag. Die kun je eenvoudig wijzigen via MijnENGIE en onze app. Betaal je liever maandelijks wat meer, zodat je aan het einde van het jaar niet voor verrassingen komt te staan? Op deze pagina leggen we uit hoe je jouw termijnbedrag kunt wijzigen.

Stap voor stap je termijnbedrag wijzigen

Stap voor stap instructies

 1. Ga naar de inlogpagina van MijnENGIE.
 2. Vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.
 3. Klik op de knop 'inloggen'.
 4. Jouw persoonlijke MijnENGIE pagina wordt nu geladen. Dit kan een tijdje duren.
 5. Wanneer MijnENGIE is geladen, klik je op de vierkante knop met 'Termijnbedrag'.
 6. Op de pagina 'Termijnbedrag' kan je jouw termijnbedrag wijzigen. Je kunt het gasgedeelte en het elektriciteitsgedeelte van het termijnbedrag apart aanpassen door de blauwe cirkel naar links of naar rechts te bewegen met de muis.
 7. Je kunt ook het gehele termijnbedrag in één keer wijzigen. Dat doe je in het veld rechts naast de tekst 'Nieuw termijnbedrag'. Type daar het gewenste termijnbedrag.
 8. Wanneer je het termijnbedrag (of een gedeelte daarvan) hebt gewijzigd, kan je onderaan de pagina op de knop 'volgende' klikken.
 9. Op het scherm dat je nu ziet kan je de invoer controleren.
 10. Wanneer er iets niet klopt klik je onderin het scherm op de tekst 'vorige'.
 11. Wanneer al jouw gegevens juist op het scherm staan, klik je onderin het scherm op de knop 'bevestigen'.
 12. Je ziet nu op het scherm dat het is gelukt. Wanneer jouw e-mailadres bij ons bekend is ontvang je per e-mail een bevestiging.