Gratis energie-app

Grip op je kosten

Hoeveel energie je het komende jaar verbruikt, weten wij niet van tevoren. Daarom baseren wij het termijnbedrag op jouw verbruik in het afgelopen jaar. Dat delen we door twaalf. Zo krijg je een gemiddeld maandelijks verbruik. 

Klopt je termijnbedrag niet meer, bijvoorbeeld omdat je verbruik of tarieven zijn gestegen? Je kunt je termijnbedrag eenvoudig zelf wijzigen via de gratis ENGIE-app of in MijnENGIE.

Eenvoudig je termijnbedrag wijzigen in de ENGIE-app

 1. 1

  Open de ENGIE-app op je smartphone

  Heb je onze app nog niet? Je downloadt 'm eenvoudig via de Google Playstore en App Store.

 2. 2

  Ga in het menu naar Regelen

  Onder op je scherm zie je verschillende menu's. Voor het wijzigen van je termijnbedrag ga je naar Regelen.

 3. 3

  Tik op Termijnbedrag

  Bovenaan op je scherm (onder Betalingen) zie je Termijnbedrag staan. Door hier op te tikken kom je op het scherm op je termijnbedrag te wijzigen.

 4. 4

  Wijzig je termijnbedrag

  Door het bolletje op de balk naar links of rechts te bewegen, kun je een nieuw termijnbedrag instellen.

 5. 5

  Bevestig nieuw termijnbedrag

  Tevreden met het nieuwe termijnbedrag? Tik dan op 'Bevestig termijnbedrag'. Je krijgt een pop-up te zien om de wijziging nogmaals te bevestigen.

 6. 6

  Termijnbedrag gewijzigd

  Gelukt! Je termijnbedrag is gewijzigd. We adviseren je regelmatig je termijnbedrag te controleren, om verrassingen bij de jaarrekening te voorkomen.

Persoonlijk advies over je termijnbedrag

Met de Termijnbedragcheck in onze ENGIE-app kan je eenvoudig controleren of jouw huidige termijnbedrag nog past bij jouw energieverbruik. Op basis van de gegevens die wij van jouw energieverbruik hebben, kunnen wij voor je schatten hoeveel je bij de jaarafrekening moet bijbetalen of terugkrijgt. Wij adviseren om een aantal keer per jaar met de Termijnbedragcheck te controleren of je nog goed zit met het termijnbedrag. Zo voorkomen je negatieve verrassingen bij de jaarrekening. Om te voorkomen dat je bij je jaarafrekening flink moet bijbetalen, kun je je termijnbedrag niet verder verlagen dan 10% onder ons advies.

Check je termijnbedrag in de app

In 5 stappen je termijnbedrag wijzigen in MijnENGIE

 1. 1

  Inloggen in MijnENGIE

  Ga naar de inlogpagina van MijnENGIE en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het laden van jouw persoonlijk MijnENGIE omgeving kan even duren.

 2. 2

  Ga naar de pagina Termijnbedrag

  Klik op de overzichtspagina van MijnENGIE op het blok Termijnbedrag of ga via het menu Betalingen naar Termijnbedrag wijzigen.

 3. 3

  Wijzig je termijnbedrag

  Je kunt het termijnbedrag voor het gasgedeelte of het stroomgedeelte apart aanpassen of het termijnbedrag in één wijzigen door in het veld 'Nieuw termijnbedrag' het gewenste bedrag in te typen.

 4. 4

  Nieuw termijnbedrag bevestigen

  Na het aanpassen van je termijnbedrag, klik je op de knop Volgende. Je krijgt een nieuwe pagina te zien met het nieuwe termijnbedrag. Als dit klopt, klik je op bevestigen. Klopt dit niet, klik dan op Vorige.

 5. 5

  Je termijnbedrag is gewijzigd

  Nadat je op Bevestigen hebt geklikt, krijg je een nieuwe pagina te zien, waarop je kan zien dat het wijzigen van je termijnbedrag is gelukt. Ter bevestiging krijg je ook een e-mail van ons met het gewijzigde termijnbedrag.

Wijzig je termijnbedrag in MijnENGIE