Windenergie
Videoreeks

Heel Nederland duurzaam

We weten allemaal dat als we de aarde goed willen achterlaten voor de komende generaties, we moeten verduurzamen. Het liefst vandaag nog. Hier aan bijdragen kan op allerlei verschillende manieren. Sophie Frankenmolen gaat in onze videoreeks op bezoek bij mensen en bedrijven die op hun manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Aflevering 1: Warmte

Sophie gaat op bezoek bij Hans in Wijhe. Hij heeft een woning uit de 19e eeuw, maar dankzij het isoleren van zijn woning toch een energielabel B. Hans vertelt hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Ook gaat Sophie in gesprek met Adriaan. De woningen en kantoren op het IJdock in Amsterdam worden namelijk op een bijzondere manier van warmte en koude voorzien.

Image

Aflevering 2: Groene stroom

Jafeth heeft zijn woning volledig verduurzaamd. Wat heeft hij allemaal gedaan en waarom? En wat kwam daar bij kijken? Hij vertelt Sophie er alles over.

Verder brengt Sophie een bezoek aan het Friese IJlst. Hier hebben enkele bevlogen vernieuwers de neuzen van 3.000 bewoners dezelfde richting op gekregen om gezamenlijk een zonnepark te bouwen.

Heel Nederland duurzaam

Aflevering 3: Elektrisch vervoer

Sophie is in Amsterdam bij Hulshoff Verhuizingen. Eigenaar Gerry vertelt waarom hijzelf, maar ook het wagenpark van zijn verhuisbedrijf elektrisch rijdt.

Vervolgens leert Sophie van Leon alles over de toekomst van de binnenvaart: elektrisch varen. Op een nieuw terrein waar binnenvaartschepen straks hun enorme batterijen kunnen wisselen.

Duurzame binnenvaart