Eerste nieuwe bedrijf op Centrale Gelderland

De Emmerik creëert Circulaire Hub Nijmegen 
Het eerste ‘nieuwe gebouw’ op het terrein van ENGIE in Nijmegen is woensdag 2 december geopend. Het is de volgende stap naar een nieuwe inrichting van het terrein van Centrale Gelderland. Het pand is opgebouwd uit zeecontainers en huisvest een samenwerkende groep duurzame pioniers uit de regio Nijmegen: De Emmerik – Circulaire Hub Nijmegen. Voorzitter van de stichting Birgit Hendriks: "In het centrum zijn de eerste bedrijven al aan het werk. We hopen dat de hub snel uitgroeit tot dé inspirerende werkplaats voor een lokale circulaire economie.”

In het gebouw van De Emmerik komen partijen uit de wijde omgeving samen om te werken aan concrete oplossingen voor een duurzame regio. "Vandaag is onze Circulaire Hub officieel geopend", we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met ENGIE en vele andere partijen in en rond Nijmegen", vertelt Birgit Hendriks, voorzitter van Stichting De Emmerik. 

“We zijn verheugd dat deze Circulaire Hub de eerste ontwikkeling is op ons terrein, in het kader van de transformatie van Centrale Gelderland” zegt Kees Baijens, locatiemanager van Centrale Gelderland. “Het initiatief past namelijk perfect bij de ambities die we hebben om straks een ‘Groene Hub’ te zijn, een plek waar ondernemers samenwerken op het gebied van energie, water, afval, grondstoffen en logistiek. We hopen dat na dit eerste initiatief nog vele volgen!”.

Lees hier het hele persbericht

Bekijk hier de uitzending Groene Koppen, over onder meer Groene Wijklogistiek, van Omroep Gelderland. Waarbij opnamen gemaakt zijn bij de Containerhub op het terrein Centrale Gelderland.