Nieuws

Opening windmolenpark De Groene Delta

Het is zover: Windpark de Groene Delta is in bedrijf genomen. De windturbines draaien en daar zijn we trots op. Op de locatie Centrale Gelderland is de energietransitie prachtig zichtbaar. De oude kolencentrale is eind 2015 uit bedrijf genomen en wordt sindsdien stapsgewijs ontmanteld. In de tussentijd zijn er twee zonneparken gebouwd die groene stroom leveren aan circa 600 huishoudens. Door de komst van het windpark komt daar nu groene stroom voor circa 6.000 huishoudens bij.

Bekijk hier de openingsfilm

De puntjes op de i
De komende maanden wordt er nog volop gewerkt aan het controleren en testen van alle onderdelen en (deel)systemen van de windturbines, waardoor deze steeds beter en constanter zullen gaan presteren. Heeft u vragen of valt u iets op? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar centralegelderland@engie.com of ons overdag te bellen op het nummer 088 769 3400.

Samenwerking
Gemeente Nijmegen, Gemeente Beuningen en Provincie Gelderland spelen een belangrijke rol in de herontwikkeling van het terrein van Centrale Gelderland. Het in bedrijf nemen van de windturbines is een mooie nieuwe mijlpaal in deze herontwikkeling die in 2013 onder de naam Groene Delta is gestart. Met de vaststellling van de gebiedsvisie in 2019 is de herontwikkeling omgedoopt naar ‘Waal Energie’. Samen met de betrokken gemeenten willen we een gebied ontwikkelen waar de omgeving trots op is en die de omgeving helpt in het realiseren van de grote maatschappelijke opgaves op het gebied van energie, klimaat en werkgelegenheid.

Groene stroom afnemen?
Windpark De Groene Delta wekt groene stroom op door gebruik te maken van de wind, een natuurlijke bron die nooit opraakt. En die groene stroom kunt u thuis gebruiken. Klik hier om het aanbod te bekijken. 

Met vriendelijke groet,
Team Centrale Gelderland