Whitepaper

Van label C naar EED: Wet- en regelgeving rond energiebesparing

van label c tot eed

Alle organisaties dienen verplicht te besparen op energie. Dat geldt voor iedere eigenaar, huurder, verhuurder of gebruiker van een bestaand gebouw of industriële locatie. Alleen kent de wet- en regelgeving rondom energie-efficiency momenteel zoveel overlap en uitzonderingen waardoor veel organisaties deze als zeer complex en onoverzichtelijk ervaren. Dit whitepaper biedt duidelijkheid in de wirwar van regelingen rondom energiebesparing voor bedrijven.

Er zijn al veel bedrijven in  Nederland die zelf initiatieven nemen  om energiebesparing te realiseren en duurzame ambities hebben opgenomen in hun strategie. Organisaties die dit nog niet hebben gedaan zullen nu ook actie moeten ondernemen. Het Klimaatverdrag van Parijs en de daaruit voortvloeiende Europese en nationale doelstellingen om opwarming van de aarde tegen te gaan worden alleen nog maar urgenter.

Het is niet gemakkelijk om wijs te worden uit de vele wetten, regelingen, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor organisaties. Er gelden uiteenlopende regels voor grote of kleine gebruikers en voor verschillende typen bedrijfslocaties. Waaraan moet uw gebouw of industriële locatie minimaal voldoen? En wat moet u allemaal doen om binnen de regels te opereren?

Dit whitepaper schept orde in de wirwar aan regels. Het biedt overzicht in de wet- en regelgeving voor uw specifieke bedrijfslocatie en geeft handvatten voor uw organisatie.

Wilt u onze whitepaper downloaden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en u ontvangt een link naar de whitepaper.