Whitepaper

Klimaatinstallaties: Goede klimaatbeheersing verdient zich terug

Klimaatbeheersing is misschien wel het meest besproken onderwerp op kantoor. Begrijpelijk, want iedereen werkt graag op een plek waar de temperatuur precies goed is en de lucht lekker fris.

Uit onderzoek van TNO blijkt echter dat 70% van de klimaatinstallaties in Nederlandse gebouwen niet goed functioneren. Suboptimale klimaatbeheersing kan tot wel 30% energieverlies leiden en dus tot onnodig hoge energierekeningen. De energie die hierdoor landelijk verspild wordt staat gelijk aan maar liefst vijf keer de totale energieproductie van alle windmolens op zee in Nederland. Zo worden de klimaatdoelen natuurlijk nooit behaald.

Slechte klimaatbeheersing zorgt ook voor lagere productiviteit en minder tevredenheid onder werknemers. Zonde, want een gemiddelde organisatie betaalt jaarlijks €3,- per vierkante meter aan energie, €30,- aan faciliteiten en €300,- aan personeel. Wie dus iets meer uitgeeft aan een goede klimaatbeheersing, verdient dat dubbel en dwars terug door hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Het goede nieuws is dat kleine investeringen tot enorme besparingen kunnen leiden, waarmee u ook nog eens voldoet aan de strengere wet- en regelgeving. In dit whitepaper laten we u zien hoe u met eenvoudige stappen een optimale klimaatbeheersing bereikt.

In onze whitepaper leest u hoe zorgt voor een betere klimaatbeheersing. Wij leggen u in stappen uit hoe dat moet. Ook leest u over de maatregelen die tegenwoordig verplicht zijn.