Nieuws

Website is nu energiezuiniger door de nieuwe Dark mode

Vanaf vandaag kun je onze website in dark mode bezoeken. De dark mode vervangt de spierwitte achtergrond door een zwarte. Misschien ken je deze functie al van WhatsApp, je iPhone of Android of je browser. De functie is niet alleen rustiger voor je ogen (zeker aan het begin en eind van de dag), maar ook nog eens een stuk energiezuiniger. 

Waarom is dark mode energiezuiniger?
Dat komt doordat het laden van een zwarte pixel op de moderne smartphone geen energie kost. Met de dark mode zorgen we er indirect voor dat je jouw batterij minder snel hoeft op te laden. Eén van de redenen voor ons om te investeren in deze functie.

“ENGIE is de enige energieleverancier die Dark mode op haar website heeft geïmplementeerd. Een kleine maar duurzame stap naar een duurzamer Nederland.”, aldus Jasper Horst – Product owner.

Persoonlijke voorkeur
Het hangt van je persoonlijke voorkeur af of je dark mode prettig vindt en als rustiger ervaart. Mensen die vele uren voor het beeldscherm doorbrengen (zoals software ontwikkelaars) merken wel duidelijk het verschil. Probeer het eens uit! 

De hamvraag, hoe zet je de Dark mode aan?
Dark mode zet je als website gebruiker aan via het schuifje in de header of de footer. Dat is dus links bovenaan in het menu of midden in de footer onderaan de webpagina.

darkmode engie.nl