Image

Een laadpaal voor de zaak

Steeds meer ondernemers kiezen voor elektrisch vervoer. Slim, want elektrisch rijden brengt nogal wat voordelen met zich mee. Elektrische auto’s zijn goedkoper in onderhoud en beter voor het milieu dan brandstofauto’s. Daarmee bespaar je kosten en onderneem je milieuvriendelijker. En met een eigen laadpaal bij de zaak, laad je extra voordelig jouw elektrische auto.

Vraag direct een offerte aan Meer over zakelijk elektrisch rijden

Als ondernemer profiteer je van een aantal financiële voordelen als je overstapt naar elektrisch vervoer. Het is dan nu ook een goed moment om elektrisch rijden en de aanschaf van een laadpaal te overwegen.

Financiële voordelen

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig technologisch goed doorontwikkeld. Dankzij de batterijen die gebruikt worden in nieuwe modellen is de actieradius 300 tot 600 kilometer. Bij de aanschaf van een elektrische auto voor de zaak, profiteer je als ondernemer daarnaast van het lage bijtellingtarief van 16% over de eerste 35.000 euro van de aanschafprijs van de auto (vanaf 2022). Ook zijn volledig elektrische auto’s tot en met 2024 volledig vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting.

Verder is rijden op elektriciteit tegenwoordig goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Met een elektrische auto verlaag je dus je vaste kosten. Helemaal als je laadt bij een eigen laadpaal en niet alleen maar bij openbare laadpunten.

Ontdek meer over elektrisch rijden in onze whitepaper
Image

Voordelig opladen op de zaak

Met een eigen laadpaal bij de zaak, heb je altijd een laadpaal beschikbaar om je elektrische auto op te laden. Daarbij is laden bij je eigen laadpaal goedkoper dan laden bij openbare laadpunten met een commercieel laadtarief. Je betaalt op de zaak namelijk het standaard stroomtarief van je energiecontract. En als je zonnepanelen op je pand hebt liggen, ben je helemaal voordelig uit. Je wekt dan zelf de stroom op waarmee je kunt laden.

En kies je voor een slimme laadpaal met een backoffice-abonnement, dan kun je je laadkosten ook nog eens rechtstreeks verrekenen met je onderneming. Benieuwd welke laadpaal voor jouw onderneming het beste is? Wij geven je advies op maat en stellen graag een passende offerte voor je op.

Persoonlijk laadpaal-advies aanvragen

Laadpas voor onderweg

Soms ontkom je er niet aan om je elektrische auto ook onderweg op te laden. Het is dan must om een goede laadpas bij je te hebben, waarmee je kunt laden bij openbare laadpunten. Met de ENGIE-laadpas heb je toegang tot 300.000 openbare laadpunten in 29 Europese landen, waaronder alle openbare laadpunten in Nederland. Het grote voordeel van onze laadpas is dat je geen vaste maandelijkse kosten hoeft te betalen en je de pas gratis kunt aanvragen. Je betaalt alleen het starttarief van € 0,31 per laadsessie voor het gebruik van de pas. Gebruik je de pas een tijdje niet, dan betaal je ook niets! De ENGIE-laadpas is dus ideaal voor als je slechts af en toe openbaar moet laden.

Uiteraard betaal je ook een tarief per kWH voor het opladen van je auto en eventueel een tarief voor het gebruik van de laadpaal.

Vraag nu gratis de ENGIE-laadpas aan
Image
Image

Zakelijk laadpaal-advies aanvragen

Benieuwd naar de beste laadoplossing voor jouw onderneming? De medewerkers van onze Klantenservice Elektrisch rijden helpen je graag met persoonlijk advies over de beste laadpaal voor jou en een offerte op maat. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Zakelijk laadpaal-advies aanvragen