Image

Wanneer je elektrisch rijdt of van plan bent om te rijden, is het handig om na te denken over de oplaadmogelijkheden. Als je kiest voor een eigen laadpaal, dan heeft dat impact op jouw stroomnetwerk. Door het opladen van jouw elektrische auto ga je meer stroom verbruiken en loop je het risico dat de stoppenkast doorslaat en de stroom uitvalt. Dynamic Load Balancing voorkomt dat je energienetwerk overbelast raakt en uitvalt. Op deze pagina lees je meer over Dynamic Load Balancing laadpalen.

Een Dynamic Load Balancing laadpaal

Sommige laadpalen zijn standaard uitgerust met Dynamic Load Balancing. Andere laadpalen zijn hiermee eenvoudig uit te breiden. Je bent hiermee beschermd tegen overbelasting van jouw energienetwerk. Gebruik je andere elektrische apparaten die veel stroom nodig hebben, zoals een warmtepomp of inductiekookplaat? Dan laadt je auto minder snel op. Verbruik je weinig stroom? Dan kan je auto sneller laden. Een Dynamic Load Balancing laadpaal verdeelt de beschikbare stroom dus netjes over al je elektrische apparaten. Zo voorkom je dat de stroom uitvalt doordat je teveel stroom vraagt.

Image

Voordelen Dynamic Load Balancing laadpaal

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een Dynamic Load Balancing laadpaal. We hebben enkele voordelen van Dynamic Load Balancing op een rij gezet.

Veilig gebruik maken van de stroomaansluiting

Met Dynamic Load Balancing wordt er veilig en optimaal gebruik gemaakt van jouw stroomaansluiting. Het laadstation staat continu in contact met jouw meterkast. Zo wordt er steeds gemonitord  hoeveel vermogen er beschikbaar is. Alle elektrische apparaten in huis hebben voorrang op het laadstation. De overige capaciteit is beschikbaar voor het opladen van de auto. Op deze manier voorkom je dat andere apparaten hieronder kunnen lijden. Zo kun je deze gewoon blijven gebruiken terwijl jouw auto oplaadt.

Geen overbelasting van het stroomnetwerk

Het belangrijkste voordeel van Dynamic Load Balancing is dat er geen sprake is van overbelasting van het stroomnetwerk. Daarnaast is verzwaring van jouw meterkast niet noodzakelijk en zorgt de Dynamic Load Balancing ervoor dat de laadtijd van jouw elektrische auto zo kort mogelijk is.

Meerdere auto's tegelijk opladen

Tot slot is de Dynamic Load Balancing laadpaal uitermate geschikt voor het opladen van twee elektrische auto’s. Als je twee elektrische auto’s hebt, dan zorgt de Dynamic Load Balancing ervoor dat beide auto’s opgeladen worden zonder dat het stroomnetwerk overbelast wordt. Daarnaast kun je als je een slimme laadpaal hebt (met een app) zelf kiezen welke auto sneller moet laden of moet stoppen met laden.

Image

Op zoek naar een Dynamic Load Balancing laadpaal?

Wil jij jouw elektrische auto opladen en tegelijk voorkomen dat je stroomnetwerk overbelast raakt? Dan is een Dynamic Load Balancing laadpaal iets voor jou. Wij geven je graag advies over de beste laadpaal voor jou. We kijken naar de praktische zaken als jouw type elektrische auto en elektriciteitsaansluiting en naar jouw persoonlijke wensen. Zoek je bijvoorbeeld een laadpaal met slimme functies, zoals automatisch verrekenen? Vraag persoonlijk advies aan en ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat. Zo weet je exact waar je aan toe bent.