windmolen van boven

Energietransitie

De wereld beweegt zich van het gebruik van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Deze beweging wordt ook wel de energietransitie genoemd. Dit is belangrijk voor het tegengaan van klimaatverandering, maar draagt ook bij aan gezondheid, veiligheid en natuur. Bij ENGIE zien we de noodzaak van de energietransitie en nemen wij de verantwoordelijkheid om eraan bij te dragen. Onze ambitie is om in 2045 nul CO2 uit te stoten, terwijl we onze klanten blijven voorzien van betrouwbare en betaalbare energie.

Wat is de energietransitie?

De energietransitie is de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Maar wat houdt dit precies in? Voorbeelden van fossiele brandstoffen zijn olie, gas en steenkolen. Bij het opwekken van energie met deze brandstoffen komt er veel CO2 vrij. Het gebruik van deze brandstoffen draagt bij aan klimaatverandering. Daarom is de energietransitie naar groene energie zo belangrijk. Er zijn verschillende bronnen van hernieuwbare energie. Dat is bijvoorbeeld wind- of zonne-energie. Deze bronnen raken nooit op en stoten geen CO2 uit. Daarom is het gebruik van deze energiebronnen veel duurzamer. In Nederland dragen veel huishoudens bij aan de energietransitie door zelf zonnepanelen te installeren of door te kiezen voor groene energie van een leverancier.

De rol van ENGIE in de energietransitie

Bij ENGIE nemen we graag een leidende rol in de energietransitie. In 2045 willen we nul CO2 uitstoten. We zetten ons op meerdere manieren in voor duurzaamheid. We helpen onze klanten met verduurzamen, o.a. door het leveren van Nederlandse groene stroom en het aanbieden van duurzame oplossingen. De verschillende onderdelen van de energietransitie waar wij aan werken, hebben we in een plaat samengevat. Bekijk de grote versie van de plaat en lees een korte uitleg per onderdeel.

De energietransitie in beeld

Hulp voor thuis

Groene stroom

Groene stroom is een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Daarom levert ENGIE 100% groene stroom. We wekken zelf Nederlandse groene stroom op met wind- en zonneparken. Zo kunnen we duurzame energie betaalbaar houden.

Gratis energie-app

Onze gratis slimme meter app maakt het makkelijk om te besparen op je energieverbruik. Omdat wij zo veel mogelijk willen bijdragen aan de energietransitie is de app niet alleen voor onze klanten, maar voor iedereen. Met je app kun je jouw slimme meter uitlezen en heb je inzicht in je verbruik en kosten. Door gedetailleerde inzichten kun je makkelijk zien hoe en waar je kunt besparen.

Gratis online BespaarScan

De energietransitie gaat deels om het gebruik van groene stroom, maar deze overgang wordt ook ondersteund door slimme manieren van besparen. Zo is er minder gas en stroom nodig en wordt Nederland een stukje duurzamer. Veel mensen hebben het voornemen om te verduurzamen, maar weten niet precies hoe. Met de gratis BespaarScan helpen we mensen bij het besparen op energie. Ze krijgen dan direct inzicht in de maatregelen die geschikt zijn voor hun woning.

Wat kun je zelf doen voor de energietransitie

Iedereen kan bijdragen aan de energietransitie en de uitstoot van CO2 tegengaan en groene energie gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen op je eigen dak of door je cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Je kunt ook besparen op energie door je woning beter te isoleren.

Om meer groene energie te gebruiken, kun je kiezen voor een energieleverancier die 100% groene stroom levert en zich inzet voor de energietransitie. Bij ENGIE helpen we je op weg naar duurzaamheid. We leveren Nederlandse groene stroom en kunnen helpen bij het besparen van energie. Vind jij duurzaamheid belangrijk, maar wil je ook betaalbare energie? Kies voor ENGIE en help ons Nederland groener te maken!

Kies voor Nederlandse groene stroom

Veel gestelde vragen over de energietransitie