ENGIE Nederland

ENGIE bestaat in Nederland uit ENGIE Energie, ENGIE Services, ENGIE LNG, ENGIE Fabricom en ENGIE Laborelec. Door onze krachten te bundelen ontstaat er een unieke combinatie van vaardigheden en kennis op het gebied van duurzame energie, technologie en digitalisering. Wij zijn het bedrijf dat voorop wil lopen in de energietransitie en dat, dankzij innovatieve en duurzame energieoplossingen, de energietransitie ook echt waarmaakt. Wij geven richting aan deze verandering en helpen klanten (bedrijven, instellingen en consumenten) om de stap van een fossiele naar een 100% duurzame energiehuishouding, en tevens de beweging naar decentralisatie, zo snel en zo kostenefficiënt mogelijk te maken. Lees hieronder meer over onze verschillende bedrijven.

ENGIE Energie

De wereld van energie verandert. ENGIE Energie is een wereldspeler die voorop wil lopen in deze verandering. Door de eigen energiebronnen stapsgewijs te verduurzamen en bijvoorbeeld digitalisering in te zetten. En vooral door klanten de regie in handen te geven hun totale energiekosten te managen en te optimaliseren. ENGIE Energie heeft de deskundigheid en ervaring in huis om voor consumenten en zakelijke klanten de beste (duurzame) energieoplossingen te realiseren.

ENGIE Energie voor consumenten
ENGIE Energie voor zakelijk

ENGIE Services

ENGIE Services is de grootste technische dienstverlener van Nederland, met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen, van ontwerp tot beheer en onderhoud. Ze is actief in de utiliteit, industrie en infrastructuur. Ze speelt op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema's in werk- en leefomgeving.

Wij ontwerpen en implementeren innovatieve technologie-oplossingen en services die bedrijven helpen om hun bedrijfsprocessen op duurzame wijze te optimaliseren. Zo maakt ENGIE Services duurzaamheid rendabel en helpt zij de energietransitie te versnellen. De integrale oplossingen van ENGIE Services zijn gericht op de industrie, infrastructuur en utiliteitsmarkt en omvatten het totale traject van ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer.

ENGIE LNG Solutions

LNG (Liquefied Natural Gas) is dé brandstof voor de toekomst van de transportsector. LNG levert milieuwinst én financieel voordeel op. De uitstoot van CO2, stikstofoxide, zwaveloxide en fijnstof ligt veel lager in vergelijking met diesel, en bovendien zijn motoren op LNG stiller. LNG is beschikbaar voor de hele transportsector. Inmiddels is er een landelijk netwerk van LNG tankstations en het aantal LNG tankstations neemt toe. Voor de scheepvaart wordt LNG onder andere geleverd in Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen. Ook hiervoor geldt dat het aantal bunkerfaciliteiten de komende jaren toeneemt. ENGIE LNG Solutions biedt totaaloplossingen voor de transportsector om over te stappen op LNG: van het adviseren en begeleiden van de overstap op LNG tot het veilig leveren van de brandstof.

ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom is een toonaangevende service organisatie voor de up-, mid- en downstream olie & gas industrie en de offshore duurzame energiemarkt. ENGIE Fabricom levert multidisciplinaire kennis en oplossingen in Tank Total Maintenance & New build projecten, in onshore en Offshore projecten en in offshore Maintenance en Services projecten.

ENGIE Laborelec

ENGIE Laborelec is een technisch onderzoekscentrum in elektriciteit en energietechnologie. Onderzoek en ondersteuning van ENGIE Laborelec helpt om de flexibiliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en kosten effectiviteit van energietechnologie te verbeteren. In productie, transport, verspreiding, opslag en verbruik.


ENGIE Groep


De ENGIE Groep biedt consumenten, steden en zakelijke stakeholders de meest efficiënte en innovatieve energieoplossingen, gebaseerd op haar expertise in vier belangrijke sectoren: duurzame energie, energy efficiency, kennis van en ervaring met LNG en digitale technologie.

ENGIE telt wereldwijd 153.090 medewerkers en boekte in 2016 een omzet van 66,6 miljard euro. De Groep, die op de beurzen van Parijs en Brussel wordt genoteerd onder de naam ENGIE, is vertegenwoordigd in de belangrijkste internationale indexen: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe en Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120, Europe 120 en France 20).