Slimme thermostaat

Prijsplafond op energietarieven in 2023

Van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 geldt er tot een gemiddeld energieverbruik een tijdelijk prijsplafond*. Met het prijsplafond wordt er voor het hele jaar 2023 een maximale prijs ingesteld voor gas en stroom. Dan betaal je voor gas tot 1.200 m3 van je verbruik maximaal €1,45 en voor elektra tot 2.900 kWh maximaal € 0,40. Verbruik je meer, dan betaal je hiervoor de tarieven die in je energiecontract zijn afgesproken. Bekijk deze video voor een uitgebreide uitleg over het prijsplafond.

Op deze pagina vind je de antwoorden op veel gestelde vragen over deze energiemaatregel.

Laatste update: 18 september 2023

Berekening korting prijsplafond 2023

Houd simpel het prijsplafond in de gaten in onze gratis app

  • Houd jouw prijsplafond in de gaten
  • Houd jouw prijsplafond in de gaten
  • Verbruik in de app

In de ENGIE-app zie je eenvoudig hoeveel jij per maand verbruikt ten opzichte van het prijsplafond. Zo zie dus direct of je eronder blijft of er overheen gaat. Download hem dus snel en houd je verbruik en het prijsplafond in de gaten. Ook als je nog geen klant bent van ENGIE.

Het prijsplafond en je jaarafrekening

Over deze regeling

Tarief en termijnbedrag in 2023

Overige vragen

*Het prijsplafond is een door de overheid gefinancierde korting op de energierekening die van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 wordt uitgevoerd door energieleveranciers onder voorbehoud van wijzigingen door de Nederlandse overheid.