Klantenservice

Correctie salderingsregeling

Verrekening overheidsheffingen

Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen, profiteer je optimaal van de zon! Dankzij de salderingsregeling is zelf energie opwekken extra aantrekkelijk. Helaas hebben wij bij de uitvoering van deze regeling op jouw afrekening(en) een fout gemaakt. Natuurlijk zetten we dit snel recht, maar we vinden het ook belangrijk om open en eerlijk te zijn over wat er is gebeurd. Daarom vertellen we op deze pagina meer.  

De salderingsregeling in het kort

Als jij zonnepanelen hebt, komt het regelmatig voor dat je meer energie opwekt dan je zelf nodig hebt. Die extra stroom lever je terug aan het net. Zo kunnen anderen er gebruik van maken. Ieder jaar ontvang je van ons een afrekening. Daarop verrekenen we de stroom die je hebt afgenomen met de stroom die hebt teruggeleverd. Je ontvangt voor de stroom die je teruglevert hetzelfde tarief als dat je op dat moment betaalt. Heb je meer verbruikt dan dat je hebt teruggeleverd, dan blijft er per saldo dus verbruik over. Alleen over dit verbruik hoef je overheidsheffingen (energiebelasting en opslag duurzame energie- en klimaattransitie) te betalen.

Wat is er gebeurd?

Helaas hebben wij ontdekt dat bij bovenstaande verrekening bij sommige klanten iets niet goed is gegaan. In plaats van te kijken naar de totale geleverde en teruggeleverde stroom in de periode van de factuur (meestal een jaar), is dat voor een kortere periode (bijv. een of meerdere maanden) gedaan. Het kan echter zijn dat je in een periode meer hebt teruggeleverd dan je geleverd hebt gekregen, maar in een andere periode juist meer geleverd hebt gekregen dan dat je hebt teruggeleverd. Dit hebben wij niet met elkaar verrekend, terwijl we dat wel hadden moeten doen. Het gevolg: wij hebben jou te veel aan overheidsheffingen in rekening gebracht en afgedragen aan de Belastingdienst.

Correctie overheidsheffingen

Uiteraard vinden wij het erg vervelend dat we een fout hebben gemaakt. Daarom hebben wij het netto-verbruik in de verschillende kortere periodes alsnog met elkaar verrekend. Het teveel betaalde bedrag aan overheidsheffingen ontvang je natuurlijk van ons terug. Dat doen wij met de factuur die je ontvangen hebt. Het door jou te ontvangen bedrag wordt binnen drie weken bijgeschreven op jouw rekening. 

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met een van onze collega’s van de klantenservice. Ben je een zakelijke klant? Dan staat onze Ondernemersdesk voor je klaar.