Groencertificaat;groene stroom; verduurzamen bedrijf

Groencertificaat

Het bewijs dat jouw stroom écht 100% groen is en jouw gas écht CO2-gecompenseerd 

Groene stroom wordt steeds populairder

Ondernemers gaan voor groene stroom. Dat is logisch, want duurzaam is beter voor het milieu. Bovendien geven steeds meer consumenten de voorkeur aan duurzame bedrijven. Deze duurzame ondernemers stellen op hun beurt weer eisen aan hun partners en leveranciers. Zo werken we allemaal steeds duurzamer. Groene stroom is daarbij vanzelfsprekend. 

zonnepanelen;groene stroom;verduurzamen; duurzaam ondernemen

Wanneer is stroom groen?

Groene stroom is energie die is opgewekt uit zogenaamde ‘hernieuwbare bronnen’. Dat zijn bronnen die nooit opraken, zoals de kracht van de zon, de wind en stromend water. Ook biomassa is een bron van groene stroom. 

GvO bewijst dat het groen is!

De groene stroom die je opwekt met jouw eigen zonnepanelen komt op hetzelfde energienet als de stroom van de windmolens in de polder. Ook de stroom die energiecentrales opwekken, komen uiteindelijk op hetzelfde energienet terecht. Om toch te kunnen achterhalen welke energie oorspronkelijk duurzaam is opgewekt, zijn er Garanties van Oorsprong (GvO’s). De GvO’s worden verstrekt door CertiQ en zijn in Nederland het enige geldige bewijs dat energie duurzaam is opgewekt.  

Groencertificaat: duurzaam in 1 oogopslag

Als je gaat voor duurzaam ondernemen, wil je dat natuurlijk ook uitstralen. Stel dat je 67.000 kWh groene stroom per jaar verbruikt, dan staan daar 67 Garanties van Oorsprong tegenover. ENGIE houdt dat voor je bij. Maar je gaat natuurlijk geen 67 kopietjes aan de muur hangen. Daarvoor hebben wij het Groencertificaat. Het Groencertificaat zetten wij persoonlijk op naam van jouw bedrijf. Het is onze officiële verklaring dat wij groene stroom aan jouw bedrijf leveren. 

Image

Vragen of liever persoonlijk contact?

Onze experts van de Ondernemersdesk staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact op! 

Ondernemersdesk;verduurzamen;duurzaam ondernemen