Ondernemer geeft meterstanden door

Over meterstanden

Je meterstanden gebruiken wij om uit te rekenen of je moet bijbetalen of hoeveel je terugkrijgt. Op deze pagina lees je meer over meterstanden aflezen en doorgeven. 

Hoe moet je de elektriciteitsmeter en gasmeter aflezen? Dat verschilt per type meter. Hieronder hebben wij dit voor de meest voorkomende meters voor je op een rijtje gezet. Zo kun je jouw meterstanden gemakkelijk aan ons doorgeven!

De eenheid van elektriciteit is kWh en van gas is dit m3. De eenheid is altijd op je meter terug te vinden. 

 

Type meters

Meterstanden doorgeven

Jouw meterstanden gebruiken wij om uit te rekenen of je moet bijbetalen of hoeveel je terug krijgt. Meterstanden doorgeven doe je eenvoudig en snel online. Je hoeft alleen de meterstanden door te geven als wij daarom gevraagd hebben. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij de meterstanden automatisch voor je uit. Hier hoef je niets voor te doen.

Jouw meterstanden doorgeven

Meterstanden doorgeven: waarom en wanneer?

Jouw meterstanden geven precies aan hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt. Deze cijfers hebben wij nodig om uit te rekenen hoeveel je moet bijbetalen of hoeveel je terugkrijgt. We hebben jouw meterstanden nodig om de volgende redenen.
Jouw meterstanden doorgeven

Voor de jaarafrekening

Eén keer per jaar ontvang je een jaarafrekening. Je hebt al vooruitbetaald voor energie via de maandelijkse termijnbedragen. Dat bedrag trekken we af van de werkelijk gemaakte energiekosten, die we pas achteraf kunnen vaststellen op basis van jouw meterstanden.

Je bent net klant geworden

Maximaal 3 dagen na de start van onze levering ontvang je per post of e-mail een bericht met het verzoek om de meterstanden aan ons door te geven. Heb je een slimme meter? Dan ontvangen wij de meterstanden automatisch en hoef je niets te doen.

Je gaat verhuizen naar een nieuw pand

Maximaal 3 dagen na de start van onze levering ontvang je per post of e-mail een verzoek om de meterstanden van het nieuwe adres aan ons door te geven. Om zeker te zijn dat je alleen betaalt voor de energie die je zelf heeft verbruik, vragen wij ook meterstanden van het oude adres op te geven. Heb je een slimme meter? Dan ontvangen wij uw meterstanden automatisch.

Veelgestelde vragen over doorgeven meterstanden