CO2-gecompenseerd gas; bedrijf verduurzamen;groene energie

CO2-gecompenseerd gas

Om de uitstoot van CO2 te compenseren, investeren wij in ons eigen Gold Standard cookstove project

Een gemiddeld huishouden zorgt met het gebruik van gas om te koken, douchen of verwarmen van het huis voor een uitstoot van ongeveer 2.642 kg koolstofdioxide (CO2) per jaar. Voor grote huishoudens en bedrijven is de uitstoot vaak nog hoger.

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstove project. De vermindering van CO2-uitstoot door dit project, compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik. Benieuwd naar de impact van het project in 2021? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG). Let op: dit rapport toont alleen de compensatie voor onze vaste klanten. De compensatie voor onze flexibele klanten is niet in dit rapport meegenomen. In praktijk compenseren we dus meer CO2 dan vermeld.

Kies voor CO2-gecompenseerd gas

Hoe werkt CO2-gecompenseerd gas?

Bij ENGIE kun je CO2-gecompenseerd gas afnemen. Nieuwe klanten ontvangen automatisch CO2-gecompenseerd gas. Ben je al klant van ENGIE? Dan is CO2-gecompenseerd gas voor jou beschikbaar bij jouw volgende verlenging.

CO2 -compensatie met cookstoves
Voor iedere klant die CO2-gecompenseerd gas afneemt, investeren wij in ons eigen Gold Standard cookstove project. Door de inzet van deze schone kooktoestellen is er tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier dragen de cookstoves bij aan minder ontbossing, een betere luchtkwaliteit en wereldwijde CO2-reductie.

Groencertificaat voor ondernemers

Laat aan je bezoekers, klanten en medewerkers zien dat ook jij milieuvriendelijk onderneemt. Kies nu voor 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van ENGIE en ontvang een Groencertificaat.

Koken met impact

Ruim 1/3 van de wereldbevolking kookt dagelijks op een open vuur. De rook die daarbij vrijkomt is enorm slecht voor de gezondheid. Deze manier van koken heeft een enorme impact op het klimaat. Daarnaast heeft het ook grote gevolgen voor de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken.

Het ENGIE project verzorgt de cookstoves en traint de vrouwen in de community. Allereerst om ze als promoters te laten functioneren, daarna om gezamenlijk met de lokale bevolking de cookstoves zelf te maken. 

cookstove project;groene energie;verduurzamen bedrijf

Meer weten over de projecten en verhalen van lokale gebruikers?

Het cookstove project is momenteel al in 2 landen actief: Eritrea en Ethiopië. Benieuwd naar de projecten en de verhalen van lokale gebruikers? Klik op een project en lees meer over de directe impact van het cookstove project. 

Bomen planten 

Naast de investering in het cookstove project doneert ENGIE namens alle klanten die kiezen voor een energiecontract met gas aan de Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd.

Bomen die CO2 omzetten in zuurstof. Een deel van de bomen hebben we samen met onze klanten geplant tijdens de ENGIE Boomplantdag. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder!   

CO2-gecompenseerd gas;verduurzamen bedrijven;groene energie

Het Solar cookstove project

Het nieuwste cookstove project is het unieke Nanyang Solar Project, waarin 98.000 huishoudens worden voorzien van schone zonnekokers. Door het vervangen van de traditionele kolengestookte cookstoves, wordt de CO2 uitstoot gereduceerd met 150.000 ton. Dit biedt de 350.000 inwoners betere leefomstandigheden zowel binnen- én buitenshuis. 

Image

Je verbruikt gas

Je maakt gebruik van gas om te koken, douchen of het verwarmen van je huis. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. 

Hierdoor ontstaat CO2-uitstoot

Je gasverbruik zorgt voor uitstoot van de broeikasgas CO2. Gemiddeld per jaar zo'n 2,6 ton. Broeikasgassen zorgen voor opwarming van de aarde.

ENGIE investeert in cookstoves

Met cookstoves wordt tot 70% minder hout/houtskool gebruikt in Eritrese huishoudens. Dit zorgt voor minder ontbossing en betere luchtkwaliteit. 

Daarmee compenseren we CO2-uitstoot

De compensatie is evenveel als jouw CO2-uitstoot. Hierdoor is je gasverbruik CO2-gecompenseerd en dat is goed voor het milieu!

Image

De voordelen van CO2-gecompenseerd gas

  • Betere luchtkwaliteit
  • Minder bomenkap
  • Verbetering biodiversiteit
  • Betere sociaal-economische ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen
  • Gaat klimaatverandering tegen door CO2-reductie
  • Jouw gasverbruik wordt CO2-gecompenseerd 

Het ENGIE Gold Standard cookstove project

De bevolking in Eritrea en Ethopië is zeer afhankelijk van biomassa als brandstof. Deze afhankelijkheid heeft grote gevolgen: ontbossing, verlies van biodiversiteit, bodemverdeling, luchtvervuiling, CO2-uitstoot en bijkomende gezondheidsproblemen door de rook en het urenlange zoeken naar brandhout.  

Het project introduceert de cookstoves en traint de vrouwen in de community. Allereerst om ze als promoters te laten functioneren, daarna om gezamenlijk met de begunstigden de cookstoves zelf te maken. De materialen worden lokaal voorzien.

Kies jij voor een energiecontract met CO2-gecompenseerd gas?

ENGIE biedt je graag een energiecontract met 100% groene stroom, gecombineerd met CO2-gecompenseerd gas aan. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je volledig CO2-neutraal gas en stroom afneemt, tegen voordelige tarieven. Bereken binnen 1 minuut jouw energiekosten en begin direct met besparen op je energie. 

Image