Zonnepark Flevokust

Zon

Elk jaar wekken zonnesystemen meer dan 20 keer de stroom op die nodig is om aan de energiebehoeften van de wereld te voldoen. Toch vertegenwoordigt deze technologie nog steeds slechts 1% van de wereldwijde stroomopwekkingscapaciteit. ENGIE doet er alles aan om de bijdrage van deze hernieuwbare en schone energiebron aan de eigen energiemix te vergroten. De zon is een onbeperkte energiebron die ENGIE inzet via verschillende systemen.

Verschillende systemen

Op de grond, op een dak, in combinatie met een laadpalensysteem, teelt en zon in een project of zonnepanelen testen op het water. ENGIE bouwt, test en realiseert verschillende soorten zonnesystemen. Hieronder staan links naar verschillende gerealiseerde zonprojecten of systemen die in ontwikkeling zijn of getest worden.

Grondgebonden

Grondgebonden zonneparken zijn parken die in de grond verankerd zijn.  Per locatie wordt bekeken welke opstelling onder welke hoek de beste opbrengst realiseert.

Dakconstructies

Bij dakconstructies kunnen zonnepanelen op het dak ook in combinatie met bijvoorbeeld laadpalen worden aangelegd.
Dumocom-zon-op-dak

Dumocom vergroent stroomverbruik 

Dumocom heeft gekozen voor een zonnesysteem op haar daken, bestaande uit 2244 panelen met een capaciteit van ongeveer 1 MWp.

Agri PV

Agri PV is een combinatie van het telen van gewassen en het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen. Met deze combinatie wordt dubbel gebruik gemaakt van de ruimte.
Proefopstelling-Asten-Agri-pv

Pilot bij kweker Thwan van Gennip

Uniek aan de pilot is het testen van de toepassing met aardbeien en de opkweek van frambozenplanten. Dat is tot nu toe nog nergens in Nederland getest. 

Floating

Floating zonneparken liggen op het water. In proefopstellingen wordt in het water en op het land ernaast een zelfde opstelling geplaatst om te meten welk systeem welke voordelen biedt.