Blog

Zon, terras en zonnepanelen

Het voorjaar is deze week echt begonnen. Velen trekken er vol enthousiasme op uit. We zitten lekker in het zonnetje op het terras of genieten van een wandeling en doen weer nieuwe energie op! De zon geeft niet alleen mensen energie; ook zonnepanelen liggen graag in de volle zon!

Zonvoordeel en warme maanden

Als haviksogen kijken ze naar de zon, in een steeds groter aantal. Het zuiden is de richting waarin een zonnepaneel het meeste resultaat oplevert en de kortste terugverdientijd kent. Nu het zomer wordt, neemt het aantal zonuren toe en daarmee de opbrengst van jouw panelen.

Past een paneel op mijn dak?

In Nederland zijn veel daken geschikt. Toch is het slim om te zien in welke richting jouw schuine dak ligt. Via de bouwtekening van het huis of makkelijker via het kompas op Google Maps. Want net als al die andere panelen, willen ook die van jou richting het zonnige zuiden liggen voor het beste resultaat.

Maar mijn dak is plat!

Geeft niks, ook daar zijn oplossingen voor. Helaas is de plaatsing wel duurder. Daar staat tegenover dat je vanwege het platte dak meer plaatsingsvrijheid hebt. Zo staan de panelen altijd in de richting die het meeste resultaat oplevert. Ook staan panelen op een plat dak minder in het zicht. Twee vliegen in een klap. Prima deal toch?

Geen zonnepanelen mogelijk?

Heb je nou pech dat je geen panelen kunt plaatsen? Dan is er nog de mogelijkheid om zonne-energie af te nemen. Bij ENGIE kun je kiezen voor ENGIE Opgewekt en energie afnemen van een zonbron bij jou in de buurt. Zo haal je net als anderen meer energie uit de zon!

Bekijk ook: