zonnepanelen op dak van boven

Wat is zonne-energie?

Bij ENGIE wekken we groene energie op door middel van herleidbare energiebronnen. Eén van die energiebronnen is zonne-energie. Deze energie wordt opgewekt door warmte en licht afkomstig van zonlicht. Deze warmte en licht wordt door zonnepanelen of zonnecollectoren omgezet in elektriciteit. In Nederland zijn er steeds meer huishoudens die gebruik maken van zonnepanelen om een groot deel van hun eigen elektriciteit op te wekken, dat is een positieve ontwikkeling. Samen met windenergie,  is zonne-energie verantwoordelijk voor het gros van de duurzame energieopwekking in Nederland. En het grootste voordeel voor jou? Omdat wij zelf stroom opwekken kunnen we het voor een aantrekkelijk tarief aanbieden.

Kies voor voordelige zonne-energie

Zonne-energie uit onze zonneparken

Bij ENGIE wekken we zelf onze groene stroom op. Zo hebben we verspreid over heel Nederland verschillende zonneparken waarmee we zonne-energie opwekken. En ieder jaar komen daar zonneparken bij. We bouwen zelfs niet alleen in Nederland maar verspreid over de hele wereld. We mogen ons met recht de grootste investeerder in duurzame energie noemen. Zo voorzien we miljoenen mensen van voordelige zonne-energie.

Zonnepanelen fietsers

Zelf jouw eigen zonne-energie opwekken

Een manier om zelf elektriciteit op te wekken is het plaatsen van zonnepanelen op je woning. Zonnepanelen zorgen ervoor dat zonlicht wordt omgezet in elektriciteit, wat je vervolgens voor jezelf kunt gebruiken. De energie die je opwekt hoef je niet af te nemen bij een energieleverancier. Wanneer je meer zonne-energie opwekt dan zelf verbruikt, dan lever je terug aan het net. Per kWh elektriciteit die je teruglevert aan het net ontvangt je een vergoeding. Zonnepanelen hebben daarom een relatief korte terugverdientijd, wat het voor jou erg aantrekkelijk maakt om ze aan te schaffen. En door zelf zonne-energie op te wekken, start je al direct met lagere energiekosten per maand.

Lees alles over zonnepanelen

Meer vragen over zonne-energie?

Heb je nog meer vragen over zonne-energie of wil je hier nog meer informatie over lezen? Of over een van onze andere duurzame bronnen? Kijk dan vooral even op onze pagina's over verduurzamen of neem gerust contact op met een van onze energieadviseurs via onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.